home
De Poppolitie
‘Goedemiddag mevrouwtje, de Poppolitie, we komen even controleren of u wel tourt.’
‘Pardon?’
‘Wij hebben melding gekregen van een nieuwe cd, en dan dient u als artiest minimaal een kleine tour door Nederland te geven.’
‘Maar we hebben het veel te druk met andere dingen.’
‘Jah, dat horen we wel vaker. Maar regels zijn regels, en zo te horen zijn we genoodzaakt proces verbaal op te maken.’
‘Proces verbaal? Maar dat is absurd. Heeft u de cd eigenlijk wel gehoord?’
‘Nou, niet brutaal worden hè mevrouwtje, anders kunt mee naar het bureau. Ik schrijf even een bonnetje uit en dan is het geregeld. Heeft u legitimatie bij de hand?’

Luister hier (niet) naar het telefonische interview met Damer waarin de journalisten elf minuten lang vergaten iets inhoudelijks over onze nieuwe cd zelf te vragen.

Dan lees je toch liever een recensie op MusicFrom.nl bijvoorbeeld:

‘Damer is steviger geworden en heeft het rammelende, dat inderdaad charmant was op eerder werk, achter zich gelaten. Het viertal maakt nu gewoon boeiende en meestal erg aangename popliedjes. Vrolijke liedjes ook in de meeste gevallen, waarbij elk nummer iets speciaals heeft.’
26 11 04 - 21:29 | | muziek | één reactie | §


Zebra in de 21ste eeuw
Vanaf vandaag heb ik eindelijk ADSL. Ja echt, dat had ik niet. Ik moest gewoon inbellen om al deze stukjes op het web te zetten. Maar nu is dat tijdperk voorbij. Het is alsof ik na jaren verblijf in de rimboe van donker Afrika ineens binnenstap in de wereld van de technische vooruitgang.

Eindelijk haal ik de mp3-tjes die Stereo tipt met gemak binnen. Bijvoorbeeld een tien minuten durend live-nummer van Mogwai, en een alleraardigst nummer van St. Etienne. Eindelijk kan ik naar de webradio van thinksmall luisteren. En ook de luisterpaal van 3voor12 is niet langer ontoegankelijk terrein voor me; momenteel staan er een aantal lekkere platen op van The Unicorns en Telstar, maar vooral The Concretes zijn een aanrader.

En dan is nog maar het begin. Hopelijk krijg ik geen cultuurshock.
25 11 04 - 23:27 | | muziek | zeven reacties | §


Blow up
Tot en met 5 december in de galerie van de Melkweg: de tentoonstelling Kinderen in de Jordaan van Dorine van der Klei. Foto’s van begin jaren ‘60, u weet wel, die tijd dat iedereen nog voor een rood verkeerslicht stopte.

foto Dorine van der Klei

Toen ik overigens gisteren het Melkwegcafé betrad om deze tentoonstelling te bekijken, liep ik tegen een muur van wietdampen. Ik meen dat er zojuist een cannabis cup of iets dergelijks was uitgereikt. Wat mensen niet verzinnen om hun zondagmiddag mee te vullen.
22 11 04 - 20:49 | | algemeen | reageer | §


Big in Japan
Ik kreeg een mailtje van mijn platenbaas (ik vind het net zo leuk om ‘mijn platenbaas’ te schrijven als vandenb ‘mijn literair agent’). Hij had tien exemplaren van ons cd’tje aan een Japans postorderbedrijf verkocht. Ik verheug me nu al op onze Aziatische toer.

Maar mocht je denken dat ik nu thuis zelfgenoegzaam naar m’n eigen plaatje lig te luisteren, dan heb je het mis. Er is afgelopen week meer nieuwe muziek mijn huis (en mijn hoofd) binnengekomen dan normaal. Een kort overzicht:

De nieuwe plaat van de Sykosonics, Ultralite, hoorde ik al weken geleden een keer als achtergrondmuziek, maar nu ik er echt naar luister is het nog beter dan ik al dacht. Het schijnt dat je van popbandjes niet meer mag zeggen dat ze fris klinken, maar ik weet echt geen ander woord. Bovendien liggen alle nummers goed in het gehoor. Bij aanschaf krijg je ook nog eens een dwars blad cadeau.

De nieuwe Benjamin B (gaat het ook vast nog eens maken in Japan) heet Tired of the Moon en klinkt verbazingwekkend volwassen (‘volwassen’ mag vast ook niet meer, hè?), en je kunt je alleen maar afvragen waarom Excelsior ze heeft laten lopen. Des te beter voor mijn platenbaas.

Styrofoam

Heel iets anders is Nothing’s Lost van Styrofoam. Veel elektronica en ik hoor zelfs rappers. Rappers?! Ja, maar niet van die blote-tieten-clip-rappers. Veel subtieler allemaal. Net als de platenhoes doet de plaat je meer belanden in de sfeer van Lost in Tranlation. Een parallelle soundtrack zou je kunnen zeggen. Met medewerking van leden van o.a. Death Cab for Cutie en Das Pop.

En dan heb ik nog niet eens de tijd gehad om naar Grill van Club Diana te luisteren.
10 11 04 - 22:09 | | muziek | vijf reacties | §


Ingezonden brief
Bij de dood van Theo van Gogh, maar het had ook iemand anders kunnen zijn

vandaag heb ik eens niet voor pottenkijkers
mijn vitrage en gordijnen gesloten,
vandaag wilde ik het gewoonweg zelf niet zien:

de man met de ongetemde hond, de dingdong
van de deur van de winkel met de Turkse videos
of mijn buurvrouw die het allemaal niet verstond

ze is doof en smijt altijd met de voordeur, zeker
’s ochtends is dat, voor een rocker als ik, irritant,
aangezien ik dan nog net niet ben ingeslapen
maar al wel balanceer op die flinterdunne rand

vandaag komt er niemand aan mijn huis voorbijgelopen


© 2004, Pfaff

Omdat ik er zelf geen woorden voor had, kwamen die van Pfaff mij niet ongelegen in de mailbox vallen. – Zebra
03 11 04 - 16:31 | | algemeen | één reactie | §Powered by Pivot 1.15


xml feed rss 2.0   xml feed Atom

alle content © zebratop