home
Ingezonden mededeling

Gone Bald cd presentatie

26 05 05 - 21:51 | | muziek | twee reacties | §


Regilio
Ik kwam ‘m tegen in een kopieshop. Een klein, gedrongen, zwart modepopje, halflange dreads bij elkaar gehouden door een zonnebril waar het prijskaartje nog net niet meer aanhing. Is dat Regilio Tuur, vroeg ik me af. Er lopen in Amsterdam wel meer van die types rond, en ik wilde ook niet al te lang staren. Ik ging doen waarvoor ik gekomen was, een paar printjes maken.

De printer was overbezet. Een van kopieklanten had een enorme opdracht met kleurenprintjes gegeven. Ik moest wachten op mijn drie zwart-wit printjes, Regilio wachtte ook, maar minder passief. Demonstratief bracht hij elk kleurenprintje dat de printer uitspuwde naar de zich steeds ongemakkelijker voelende eigenaar.

Tussen de kleurenprintjes wisselde Regilio en ik af en toe een blik waarmee we ons ongenoegen over onze situatie deelden. Dat gaf mij mooi de tijd om vast te stellen of het inderdaad Regilio was. En hoe meer kleurenprintjes er kwamen, hoe meer ik ging twijfelen.

Net toen ik besloot dat het Regilio toch niet was, stapte het baasje op mij af, boog zich samenzweerderig naar me toe en zei op gedempte toon: ‘Als er iets uitkomt waar mijn naam op staat, wil je dat dan weggooien?’ Ik gaf hem een vertrouwenswekkende knik. Met korte pasjes, onderwijl zijn bling-telefoontje openklappend, verliet hij de winkel.

Onlangs verscheen, ondanks enige vertraging, de biografie van Regilio Tuur.
14 05 05 - 12:04 | | algemeen | twee reacties | §


Cover me!
Een tribute in covers, dat overkomt over het algemeen alleen dode of, op zijn best, gearriveerde artiesten. Maar waarom wachten tot je doof of dood bent, moeten de leden van Blues Brother Castro (BBC) hebben gedacht. En vooral, waarom wachten tot iemand anders dat gaat organiseren?

Ter ere van de clip bij hun nieuwe single Dress, nodigde BBC (dat er overigens een handje van heeft elke gelegenheid aan te grijpen om een feestje te geven) een aantal zeer uiteenlopende bands uit om in een korte set ook een cover van de band op te nemen. Dat leidde tot een zeer vermakelijk avondje in de Nieuwe Anita. En vermakelijk was het, en niet in de laatste plaats voor de bandleden zelf die glunderend en juichend naar hun eigen geesteskindjes stonden te luisteren. Of het nou een rammelversie was van de nieuwe meidenformatie Tom Cat (ex Norma Jean, ex Seedling) waarbij de gelakte nagels schalks over de snaren schoven, of een superstoere uitvoering door Fat Pete and the Sherpa’s die in kracht niet onderdeed voor het origineel.

Het (letterlijke) hoogtepunt van de avond (ja, natuurlijk die clip mocht er ook best zijn) ontstond tijdens het optreden van de gecombineerde Skidmarks-afsplitsingen, aangevuld door twee leden van BBC. Een van de gitaristen besteeg een stapel versterkers om zo naar BBC-gitarist Tjeerd te klimmen die zijn bijdrage al vanaf het balkon leverde. Voor iedereen die even was vergeten waar rock’n’roll ook weer voor stond: hier stond rock’n’roll voor.

Na deze apotheose leek de korte set van BBC zelf een beetje mosterd na de maaltijd. Wel hele lekkere mosterd overigens… daar niet van.
09 05 05 - 23:07 | | muziek | twee reacties | §


Sterk beeld
Historische beelden, liefst in zwartwit, hebben mij altijd gefascineerd. Films en foto’s kunnen het verleden zo dichtbij brengen, alsof je het zelf registreert.

El Perro Negro

In El Perro Negro worden de vierkante beelden bijeengebracht die amateur-filmers tijdens de Spaanse burgeroorlog maakten. Dat die beelden schaars zijn, blijkt de moeite die het de samenstellers kost om het verhaal van die oorlog (1936 – 1939) met die beelden te ondersteunen. Als de voice over vertelt over de aanval van het regeringsleger op Madrid, zie ik beelden van een varkentje, en man die zwemt in een meertje.

Als de bioscoopzaal dan ook nog eens blijkt vol te zitten met mensen met een zwakke blaas, een moeder die haar baby probeert stil te houden en een gevalletje van open TBC, wordt het wel erg moeilijk bij de geschiedenisles te blijven. Maar de beelden zelf blijven, ook in de wachtkamer van de dokter, krachtig spreken.
05 05 05 - 22:50 | | film | reageer | §Powered by Pivot 1.15


xml feed rss 2.0   xml feed Atom

alle content © zebratop