home
Hip
Hipper dan hip, dat zou het moeten zijn. Hippe mensen op de hippe elfde verdieping van het voormalige PTT-gebouw waar ook het Stedelijk Museum tijdelijk huist. Daar, in het hippe Club 11, zou het gebeuren. Een optreden van het hippe Stereo Total uit het nog veel hippere Berlijn. Kortom, de verwachtingen waren hooggespannen.

Voor het eerst in vijf of zes jaar betrad ik het gebouw waar ik als student mijn beurs aanvulde door gesorteerde brieven in bakken te stoppen, bakken vol brieven naar rolcontainers te brengen, en volle rolcontainers met een lift naar een andere afdeling te transporteren. In de nog overeind staande helft van het gebouw bleek de sfeer vrijwel onveranderd, het geluid van het vergrendelen van de liften klonk nog steeds vertrouwd.

Helemaal bovenin, waar de directie zetelde, en waar ik dus nooit kwam, vergaapte wij ons aan het uitzicht. Amsterdam by night. Zelfs het Centraal Station leek nietig. Een geweldige locatie voor een feest, dat was al snel de conclusie.

Pas tegen een uur of één (laat is hip) speelde het duo Stereo Total dat mij vooral bezig hield met de vraag of het een matige grap was, of gewoon heel erg slecht. Omdat zowel hij als zij geen slechte muzikanten bleken, gaf ik ze het twijfelachtige voordeel van de twijfel. Onder de set die het midden hield tussen een Sesamstraat-imitatie en een electrodiscopopbandje á la Bis bleken zich op de toiletten veel spannendere dingen af te spelen.

Na afloop werden we al snel verjaagd door een dj die bij mij niet veel meer losmaakte dan enig tappen met mijn rechtervoet en die af en toe een sirene door zijn plaatjes mixte om de suggestie van opzwepen te wekken.

Terug op aarde keken we om hoog. ‘Daar waren we net’ zeiden we tegen elkaar en wezen naar de elfde verdieping die met stroboscopisch licht en muurprojecties duidelijk afstak tegen de donkere lucht boven het IJ. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je het feest van het jaar zou missen. Van spijt dat je er niet bij was, zou je geen oog dicht doen. Maar wij sliepen heerlijk.
10 07 05 - 12:38 | | muziek | vijf reacties | §Powered by Pivot 1.15


xml feed rss 2.0   xml feed Atom

alle content © zebratop