home
Zebra budgettips
We verkeren in een economische misère, het prepensioen staat op de tocht. Waar halen we nog wat culturele bevrediging als we elke eurocent drie keer moeten omdraaien alvorens ie naar boven wordt afgerond? Zo vlak voor de troonrede, twee budgettips van Zebra:

Doe een pet en een zonnebril op en stap een filiaal van Zeeman binnen. Daarbinnen moet ergens een bak staan met dvd’s. Elke dvd bevat twee films. Erg veel soeps zit er niet tussen, maar er is er eentje bij waar He loves me, He loves me not (A la folie pas du tout) op staat. Een hele aardige film met Audry Tautou, die echter de rest van haar leven door iedereen Amélie genoemd zal worden. De film is vanaf een bepaald punt wel een beetje voorspelbaar maar ach, hij kost maar € 2,99 en dan krijg je ook Death of a Salesman met Dustin Hoffman en John Malkovich erbij.

Audry Tautou

Voor klassieke muziek ga je natuurlijk naar… Het Kruidvat. Voor € 8,99 ligt daar een cd-box van Gabriel Fauré (1845 – 1924). Voor die prijs krijg je vijf cd’s met zijn kamermuziek. Vooral de cellosonaten zijn een aanrader.
20 09 04 - 21:17 | | film | vijf reacties | §


Vette knipoog

Les Triplettes de Bellville

In de bioscoop had ik ‘m gemist. En toen ie afgelopen kerstmis op de BBC was, miste ik ‘m weer. Les Triplettes des Belleville, een Franse animatiefilm van Sylvain Chomet uit 2003. Afgelopen weekend kreeg ik een herkansing, en dat was maar goed ook.

Want als je het, zoals ik, niet zo hebt op de gelikte producties van de pixelneukers bij Disney met hun flauwe grappen, dan is dit een verademing. Zonder veel dialoog wordt een boeiend verhaal opgebouwd met veel humor (om te lachen), geweldige koppen van alle hoofd en bijfiguren, en heel veel goed gevonden details.

En niet alleen als kunstwerk biedt de film een tegenwicht tegen het Amerikaanse geweld. Ook inhoudelijk lijkt Triplettes… een wapen in de culturele strijd die Frankrijk over de oceaan voert. Alle Amerikanen zijn dik, en lijken op wandelende hamburgers. De Oscar-beeldjes lijken gemodelleerd naar Rosanne Barr. En zelfs het vrijheidsbeeld is vadsig en heeft in plaats van een boek een hamburger in haar hand.
07 09 04 - 12:28 | | film | twee reacties | §Powered by Pivot 1.15


xml feed rss 2.0   xml feed Atom

alle content © zebratop