home
Coming up

Boomerang supports koninginnedag

Uit de agenda van komende maand:
Zaterdag 1 mei: Von Bondies, Melkweg
Zondag 2 mei: Zea e.a., Occii
Woensdag 5 mei: Voicst (om 15.45 uur) e.a., Museumplein, Amsterdam
Donderdag 13 mei: Blonde Redhead, Paradiso (Op deze dag signeert ook Paul Auster tussen 18.00 en 19.00 uur in Boekhandel Scheltema, Amsterdam)
Vrijdag 14 mei: Gem en Pfaff, Kultuurhuis Bosch, Arnhem
Zaterdag 29 mei: Damer op het Cultureel Festival van de UvA (gratis toegang)

Het programma van Paradiso vandaag: Lees verder...
30 04 04 - 10:33 | | muziek | zeven reacties | §


Nachtclub
Gisteravond was ik in de Volta. Alweer een avond van Radio Mortale. Er speelde drie bandjes waarvan de muziek mij niet echt aansprak. Dat is niet erg, dat moet je er voor over hebben als je af en toe iets nieuws wilt ontdekken. Nu was het ook geen vervelende muziek, maar wel muziek waarvan ik vond dat je er lekker doorheen kan praten. Dat vond de rest van het publiek gelukkig ook.

Omdat het nog wel eens wil voorkomen dat er weinig publiek is (ik heb mij laten vertellen dat de vorige Mortale-avond in de Volta, met Feverdream nog wel, slechts vier betalende bezoekers had weten te mobiliseren) worden de tafeltjes tot vlak voor het podium geschoven. Dan lijkt het zaaltje voor de band iets minder leeg.

Gisteren was dat niet nodig. Het was druk. Maar de tafeltjes stonden toch dicht op het podium. Het had iets van een nachtclub. Ik stelde voor om aan zo’n tafeltje te gaan zitten en een dure fles champagne aan te laten rukken. Maar waarschijnlijk hadden ze in de Volta geen champagne. En als wel champagne hadden, was het waarschijnlijk niet duur genoeg om nachtclubwaardig te zijn. En als de champagne wel duur genoeg was om nachtclubwaardig te zijn, dan had ik daar het geld niet voor. Dus ik haalde nog maar twee biertjes in plastic bekertjes.
23 04 04 - 11:37 | | muziek | vier reacties | §


(Geen) meidenband
Ik heb er op deze plaats nog geen aandacht aan besteed. Maar veel van mijn vaste lezers weten natuurlijk al lang dat ik tegenwoordig deel uitmaak van een band. Een meidenband nog wel, die met mijn komst definitief geen meidenband meer is. Aangezien ik geen reden zie om de ene hobby (want dat is het) en de andere hobby (dit weblog) van elkaar gescheiden te houden, leek het me wel aardig mijn lezerspubliek op de hoogte te houden van mijn activiteiten als bassist bij Damer (want zo heet de band – uitspraak op z’n Engels).

Als nieuw bandlid van een toch best wel beetje bekende band (heb ik zo genoeg slagen om de arm?) ben ik vanavond te gast bij Radio Mortale. Hopelijk gaan ze me niet al te veel doorzagen op de vraag ‘Hoe is het nu om met drie meisjes in een band te spelen?’ want dat heeft ene Martijn van 3VOOR12 Utrecht al gedaan. Ik mag in ieder geval mijn eigen cd-tjes (van eigen bodem) meenemen. (Verzoekjes in het reactiedingetje zijn welkom, maar geen garantie).

Radio Mortale is in Amsterdam te beluisteren van 20.00 tot 21.00 uur op 88.1 FM (kabel) en 106.8 FM (ether).

Damer speelt vrijdagavond in Winston (Warmoestraat, Amsterdam) op de Mortale-avond samen met Melanocaster en Miss Antarctica.
15 04 04 - 11:56 | | muziek | tien reacties | §


Randy Newman
In That Dam Magazine #4 schreef ik een artikel over weblogs en muziek: Alles voor de hits. Ik liet me daarin de enigszins gechargeerde uitspraak ontvallen dat op Radio 1 alleen Randy Newman wordt gedraaid. Reden genoeg dus voor Martijn Grooten om bij de Subjectivisten een stukje te schrijven over de ‘verantwoorde’ muziek die gedraaid wordt in, met name, het programma Met het oog op morgen.
08 04 04 - 11:22 | | muziek | vijf reacties | §


Shellac is...
Een week geleden alweer zag ik Shellac. Het was in The Max van de Melkweg, niemand schijnt het een fijne zaal te vinden. Te smal, zeker als het druk is.

Eerst speelde Uzeda , het Italiaanse Shellac. Het gitaargeluid en de op herhaling gebaseerde composities deden me wel aan Shellac denken. Dat het lang niet zo goed was als Shellac besefte ik pas toen het producertrio zelf bezig zwas. De zangeres van Uzeda deed me teveel denken aan de voorronden van Idols (die van vorig jaar, want dit jaar is het circus compleet langs me heen gegaan), monotoon en met weinig overtuiging. Ik heb me echter laten vertellen dat ze het ook veel beter kunnen.

Dan Shellac (Ik sprak het altijd uit als sjellak, met de klemtoon op de eerste lettergreep, maar ik heb vernomen dat jet sje-lek is, met de klemtoon op lek... het is maar dat je het weet.) Het is moeilijk muziek te beschrijven die van alle opsmuk ontdaan is (op een enkele practical joke na). Het gitaargeluid helder en fel, de drums idem dito maar origineel en perfect getimed, de baslijnen simpel en repetitief maar indringend. Het geheel: transparant, opzwepend en zeer overtuigend. Geen lichtshow, alleen witte lampen.

Als een mals stuk vlees gebakken met alleen een beetje peper en zout. Als een glas koud zuiver bronwater op een warme dag. Als een schilderij van Mondriaan. Als een enkele druppel bloed op de witte vloer van een operatiekamer. Als een aangeharkte Japanse tuin...
06 04 04 - 16:56 | | muziek | acht reacties | §Powered by Pivot 1.15


xml feed rss 2.0   xml feed Atom

alle content © zebratop