Frodo! Duurtlang!
Ik ben deze week toch maar naar Return of the King gegaan, het derde (en laatste) deel van de verfilming van The Lord of the Rings. Eigenlijk ging ik alleen maar omdat ik de vorige delen had gezien, en dat mocht niet voor niets geweest zijn.

Hoewel ik mooie (erg mooie) plaatjes voorgeschoteld kreeg, duurde het dit keer wel erg lang (gevoelsmatig, over de feitelijke tijdsduur heb ik het dan nog niet eens). Door het geploeter van die Hobbits op die berg en de overdosis aan zogenaamd dramatische momenten, wist ik ineens weer waarom ik het boek nooit heb uitgelezen.

Ik heb me laten vertellen dat de dvd-versies nog langer zijn. Ik pleit bij deze voor een dvd met daarop een samenvatting van hooguit twee uur van de hele trilogie. Eventueel met een voice-over om het verhaal duidelijk te maken. Wellicht is het de moeite waard te wachten tot Peter Jackson The Hobbit ook af heeft, plakken we die er ook nog even voor.

Afgelopen weekend zag ik bij E. de psychologische thriller Morlang (2001, te huur op dvd). Een Nederlandse (maar Engels gesproken) productie over een oudere Ierse kunstenaar. Originele filmische effecten, een goed verhaal en een verrassend plot. Een klein rolletje wordt gespeeld door die dikke van Amstelbier (ik kan ook zijn naam noemen, maar dit is duidelijker) iedere keer als hij opduikt denk ik: bier! Goede reclame zeg.

Ook een aanrader is Four Rooms (1995), een film die ik laatst bij de blauwgele uit de grabbelton heb gevist. Een humoristisch vierluik over een lichtelijk labiele piccolo. Elk deel is geregisseerd door een andere regisseur (o.a. Quintin Tarantino en Robert Roderiquez) en de cast bestaat o.a. uit Tim Roth (als picollo Ted), Antonio Banderas, Madonna en Bruce Willis. Stond al een tijdje hoog op mijn lijstje, en achteraf terecht. Oh ja, en gewoon negentig minuten.

21 01 04 - 17:36


drie reacties:

Helemaal mee eens, ik zat ook te gapen bij LOTR. Velen keken mij raar aan toen ik dat zei ...
Ingrid (link) - 21 01 04 - 23:59


Ga maandag naar Frodo. 's Kijken of het inderdaad zo langdradig is...
Johan (link) - 23 01 04 - 16:46


Die (extended)DVD's zijn juist een stuk beter dan die bioscoop versie. In dit geval zorgen de extra toegevoegde scene's dat er (eindelijk) verhaal in de films komt (geldt zeker voor Two Towers). Voor Return of the King ga ik dan ook niet naar de bioscoop, maar wacht ik op de DVD.
Verder heb je wel gelijk, filmmakers zijn nauwelijks nog in staat om binnen 90 minuten een verhaal te vertellen. En dat is jammer
Ronald - 24 01 04 - 18:12