Blue Cold Mountain
Ik ben nog nooit tijdens een film de bioscoop uitgelopen. Ik heb er wel eens overwogen, maar blijven zitten is toch altijd de makkelijkste optie.

Bij het huren van een film zou je denken dat het anders ligt. Een dvd is zo stilgezet, of desnoods spoel je een stukje snel vooruit. Maar zelfs dat krijg ik op een of andere manier niet voor elkaar. Ik kan ook niet de vinger op de reden leggen. Is het omdat ik er ‘toch voor betaald heb’ of ben ik bang iets te missen? Ik weet het echt niet.

Deze week huurde ik Blue Cold Mountain. Ik dacht vernomen te hebben dat het best een aardige film was, en ik wist dat Jack White iets met de muziek ervan te maken had. Na een kwartier zette ik de dvd op pauze, dat was om te zien hoe lang de film eigenlijk duurde. Twee├źneenhalf uur. Ik zag er toen al tegenop. Na drie kwartier keek ik weer op het tellertje om te constateren dat de helft nog niet in zicht was. Een half uur later verzuchtte ik in mezelf ‘nu nog zo’n stuk’. Inmiddels was al gebleken dat het verhaal geen enkele verrassing meer zou bieden.

Tijdens de tweede helft (schat ik nu) verschijnt ineens Philip Seymour Hoffman in een grappige rol, maar zijn personage sneuvelt te snel. Ook komt Jack White ineens in beeld (ik wist niet dat hij er ook in speelde) als muzikant. De jonge verlegen muzikant lijkt in niets op het gitaarmonster dat ik afgelopen zondag in de Alpha-tent zag, maar hij is het toch echt. Of toch niet? Ik overweeg de film de film te laten en door te spoelen naar de aftiteling om te checken of het White is. Maar toch sleep ik me er doorheen, het is nu nog minder dan een uur.

27 08 04 - 15:31


zes reacties:

Oh nee, bij mij gaat het af als het niet boeit. Zo sneuvelde ooit de Two Towers na een uurtje.
Ronald (link) - 27 08 04 - 18:36


Misschien moet ik dat in het vervolg ook maar doen. Of moet ik het uitkijken van saaie films als een goede eigenschap beschouwen?
zebra - 27 08 04 - 21:38


Oh ja, het was Cold Mountain... kun je nagaan zelfs de titel is me ontgaan :-)

(wel bij het juiste postje reageren vido)
zebra - 28 08 04 - 17:50


Oh, ik dacht gisteren nog: gelukkig gaat het niet over Cold Mountain. Want die wilde ik nog graag zien.
Ruben (link) - 30 08 04 - 18:10


En ik vond het een mooie film ..hahaa, heb hem zelfs op DVD gekocht, maar ja dat kan ook iets met Jude Law te maken hebben ;-)
Charissa () - 08 09 04 - 13:09


Then pot play online poker royale http://www.mandsstudiopa.com cripple number foul?
online poker () (link) - 10 05 06 - 14:05