Silent Minority Uproar
De Silent Minority Uproar afgelopen woensdagavond in Paradiso was een succes. Met acht bands op een avond was ik bang dat mijn aandacht halverwege wel vervlogen zou zijn. Maar niet was minder waar (om er maar eens een cliché in te gooien)…

Een aantal maanden geleden, in Volta op een Mortale-avond, verraste LPG met kwetsbaar rammelende nummers en al even kwetsbare samenzang. De performance was af met een zesde bandlid dat zwijgend op een kruk haar glimlach het zaaltje inwierp. Ik was bang dat de band inmiddels hun geluid gepolijst zou hebben en daarmee hun uniciteit verloren. Gelukkig was dat niet het geval… het eerste hoogtepunt was binnen.

Audiotransparent maakt mooie muziek, maar wel erg dromerig voor zo vroeg op de avond. Ik denk dat ik op de cd goed in slaap zou kunnen vallen... en dit is niet negatief bedoeld. Tijdens het concert zag ik ineens het beeld voor me van een Paradiso waarin tientallen witte stretchers in rechte rijen de grote zaal vullen. Sluit je ogen en laat je meevoeren…

Propeller was voor mij de verrassing van de avond. Ik had nog nooit van de band gehoord maar ze maken precies het soort muziek waar ik een zwak voor heb. Ik dacht bij het eerste nummer meteen aan Blonde Redhead, waarbij de zanger van Propeller zowel de hoge als de lagere zangpartijen voor zijn rekening neemt. Maar vooral het rauwe open geluid van bands als Unwound en Shellac sprak me erg aan.

Blues Brother Castro stond te spelen alsof ze een heel stadion moesten vermaken. Een extravagante lichtshow en een paar megagrote beeldschermen zouden deze band niet misstaan. En waarom eigenlijk ook niet… Het verklaart wel waarom ze me eerder, op een van de kleinste podia van Amsterdam, niet konden overtuigen.

Ook van Coparck dacht ik een slechte nasmaak overgehouden te hebben. Ik weet echt niet meer waarom, en na woensdagavond wil daar ook niet meer over nadenken. Ik werd compleet verrast door een overtuigend eigen geluid van samples en een jazzy bas die echter altijd in dienst van het liedje bleven. Moet ik vaker gaan zien, die jongens.

23 01 04 - 14:34


één reactie:

potverdorie.. speelt Coparck weer eens.. mis ik het! Jammer.
Ellen (link) - 23 01 04 - 18:14