Gabber
De avond begon minder fortuinlijk in de Desmet Studio waar Clinic was afgelast en The Stills het kleine zaaltje bespeelden alsof ze in een uitpuilende Kuip stonden. Ik probeerde het U2-syndroom te negeren en liet me boeien door de naïef getekende boten, bomen en tanks die achter de band werden geprojecteerd.

De tegenstelling kon bijna niet groter zijn toen we later op de avond in kraakbolwerk Vrankrijk op een gabberfeest terechtkwamen. De snelle beats leken als droge hagelstenen om me heen te vallen. Ik observeerde en vroeg me af of punks tegenwoordig allemaal hun kisten voor gympen hebben ingewisseld. Het kon natuurlijk ook voor de gelegenheid zijn.

De gabberhouse bracht me visioenen van enorme fabriekshallen met immense stoempende machines. Beelden uit Chaplins Modern Times kwamen voorbij, met Chaplin zelf aan de lopende band, ritmisch schroeven aandraaiend. Daarna de scene waarin hij los van de band met een schroef-aandraai-tic door de fabriek stuitert. Ik kwam tot de conclusie dat Chaplin de eerste gabber was.

Geïnspireerd door Chaplin waagde ik mij op de dansvloer. Ik kwam er al snel achter dat ik met mijn drum’n’base pasjes steeds net een stap tekort kwam. Maar kennelijk was het toch overtuigend, want ik werd op mijn rug getikt en iemand vroeg of ik extacy bij me had.

12 09 04 - 18:12


zes reacties:

Een tekort wijst dus op een extase. Een extase kan een bewustzijnvernauwing zijn, dus die gabberjunk die op je rug aanklopte voor een pilletje had het goed verkeerd gezien.
Zero (link) - 16 09 04 - 09:59


Tekort? Junk? Ik volg je niet... hij vroeg om extacy, niet om heroine :-)
Zebra - 16 09 04 - 10:04


Zijn er geen junks die xtc slikken?
Zero (link) - 16 09 04 - 11:20


Nee, ik geloof 't niet.
Zebra - 16 09 04 - 12:54


Nou zeg, daar hoor ik van op, mijn beste amici. Weet je het wel heel zeker?
Zero (link) - 16 09 04 - 13:24


Kom een keer oefenen op een van de Fckn wckd* feesten in 013 in Tilburg ;) Zet ik je op de gastenlijst ;)
rickert van der vlies () (link) - 22 09 04 - 14:35