Amigo's until the end!
De eerste keer dat ik Seedling zag spelen, was in de Plaatboef aan de Rozengracht ter ere van hun debuut-ep. Niet meer dan 15 bezoekers waren getuige van een optreden dat zo intiem was dat ik er verlegen van werd. Hanneke Groenteman werd naar eigen zeggen bijna weer lesbisch toen ze in haar Plantage mochten spelen. Ware het niet dat ze op het laatste moment ook nog een leuke jongen in het bandje ontwaarde.

Seedling (foto Behnam Bornak)


Afgelopen woensdag gaven de vier van Seedling hun afscheidsconcert. Hanneke Groenteman heb ik niet gezien maar verder was iedereen er wel. Nog één keer was het one band, full atack in de grote zaal van Paradiso. Voor de gelegenheid was het podium stemmig uitgelicht en voorzien van wat uit de kluiten gewassen kamerplanten. Misschien was het wel het meest overtuigende optreden van Seedling dat ik ooit zag, maar ook als dat niet zo was… dan zal ik het me toch zo herinneren. Een waardig afscheid.

Het echt allerlaatste concert is op 5 november in London. Maar voor wie dat te ver is, ze spelen vanavond stiekem ook nog een keer in de Occii.

23 10 04 - 12:49


vier reacties:

*snotter*
Nee hoor, niet íedereen was er. Maar in Hoorn waren wij er wel. Vraag maar aan Suus ;-)
Leonie - 23 10 04 - 14:16


Oewa!
Ik lees dit geloof ik net wat aan de telate kant. {-(
Lisette - 24 10 04 - 01:06


Toch nog een keertje dus? En ik dacht nog wel dat ik het allerallerlaatste Nederlandse optreden van Seedling had gezien.

Zie voor een verslag daarvan trouwens Stop The Noise en de Subs.
Martijn (link) - 24 10 04 - 01:10


OCCII? Ah nee...
J. - 24 10 04 - 20:50