Moordlijst?
Vandaag in NRC Handelsblad de Uitvaart top-50 zoals uitvaartverzekeraar Monuta die onlangs heeft samengesteld. De lijst is een verzameling van de meest vreselijke nummers aller tijden. Op één staat het Katholieke Ave Maria, op twee Time to say goodbye van Sarah Brightman & Andrea Bocelli. En gezakt naar nummer drie het onvermijdelijke Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp (leeft die nog eigenlijk?).

Frans Bauer is, een zak chinees in elke hand, met maarliefst drie nummers de top-50 binnengewandeld. Dus je wordt eerst met ‘m dood gegooid en vervolgens…

Nou is mijn smaak natuurlijk niet die van stervend Nederland, dat is niet erg. Maar ook de tiplijst (die komt dan weer van concurrent Dela) belooft niet veel goeds. Guns’n’Roses, de nieuwe Marco Borsato en Paul de Leeuw gaan het helemaal maken in begraafland.

Wat ik zelf zou willen (laten) horen weet ik eigenlijk niet. En ik wil er ook liever niet al te lang over nadenken. Voorlopig houd ik het even op Hits of Sunshine van Sonic Youth. Het is een requiem voor Allen Ginsberg en duurt elf minuten… dan weet je dat vast.

Nou ik het toch over de dood heb: volgens de radio moet ik een goed doel in m’n testament opnemen. Misschien kan ik de Cliniclowns nog eens met m’n studieschuld opzadelen.

PS: Zojuist Hits of Sunshine maar even opgezet en stilgestaan bij het heengaan van Seesaw. Dit is echt jammer.

28 01 04 - 20:11


vier reacties:

Dit had je toch ook wel gelezen?
http://ilx.wh3rd.net/thread.php?msgid=38..
Martijn () (link) - 29 01 04 - 00:04


Nee, had ik nog niet gelezen... maar dat van die 'cirkel des doods' had ik wel meegekregen. Leuk idee!
Zebra - 29 01 04 - 09:57


Mijn uitvaart cd ligt al een paar jaar klaar. Voor je het weet besluit een "dierbare" om vreselijke muziek te draaien op mijn uitvaart. Over mijn lijk!
Ronald - 30 01 04 - 18:29


Bedankt voor het voorlezen, je hebt een mooie stem ;-)
sterappel () (link) - 08 02 04 - 14:09