Big in Japan
Ik kreeg een mailtje van mijn platenbaas (ik vind het net zo leuk om ‘mijn platenbaas’ te schrijven als vandenb ‘mijn literair agent’). Hij had tien exemplaren van ons cd’tje aan een Japans postorderbedrijf verkocht. Ik verheug me nu al op onze Aziatische toer.

Maar mocht je denken dat ik nu thuis zelfgenoegzaam naar m’n eigen plaatje lig te luisteren, dan heb je het mis. Er is afgelopen week meer nieuwe muziek mijn huis (en mijn hoofd) binnengekomen dan normaal. Een kort overzicht:

De nieuwe plaat van de Sykosonics, Ultralite, hoorde ik al weken geleden een keer als achtergrondmuziek, maar nu ik er echt naar luister is het nog beter dan ik al dacht. Het schijnt dat je van popbandjes niet meer mag zeggen dat ze fris klinken, maar ik weet echt geen ander woord. Bovendien liggen alle nummers goed in het gehoor. Bij aanschaf krijg je ook nog eens een dwars blad cadeau.

De nieuwe Benjamin B (gaat het ook vast nog eens maken in Japan) heet Tired of the Moon en klinkt verbazingwekkend volwassen (‘volwassen’ mag vast ook niet meer, hè?), en je kunt je alleen maar afvragen waarom Excelsior ze heeft laten lopen. Des te beter voor mijn platenbaas.

Styrofoam

Heel iets anders is Nothing’s Lost van Styrofoam. Veel elektronica en ik hoor zelfs rappers. Rappers?! Ja, maar niet van die blote-tieten-clip-rappers. Veel subtieler allemaal. Net als de platenhoes doet de plaat je meer belanden in de sfeer van Lost in Tranlation. Een parallelle soundtrack zou je kunnen zeggen. Met medewerking van leden van o.a. Death Cab for Cutie en Das Pop.

En dan heb ik nog niet eens de tijd gehad om naar Grill van Club Diana te luisteren.

10 11 04 - 22:09


vijf reacties:

Die Styrofoam, die is leuk. Vind ik dan.
George (link) - 10 11 04 - 23:25


Nou, doen we er voor jou ook nog een plaatje bij :-)

Had jij ook dat Lost in Translation-gevoel bij deze plaat... of herken je dat niet?
Zebra - 10 11 04 - 23:42


Ja, dat heb ik ook een beetje. Een fijn soort ontkoppeling, zoiets.
George (link) - 10 11 04 - 23:58


En dank voor dat plaatje :)
George (link) - 10 11 04 - 23:58


Japan. Toe maar zeg.
Volkomen logisch dat wel, die houden wel van een portie Twee. Jullie Zweedse collega's van Club 8 spelen nu in China, dus wie weet.
Martijn (link) - 11 11 04 - 22:12