Achtergrondmuziek
'Het busje dat we hebben gehuurd, wil na elf uur niet meer starten. Onze tourmanager moet vanaf nu de motor draaiende houden... anders zullen we niet in Antwerpen geraken.'

Dit verhaaltje van Arne van Petegem is ongeveer het enige wat Styrofoam live meer te bieden had dan de cd. Sterker nog, de cd Nothing's lost is met zijn gastmuzikanten een aangename plaat die ik de laatste tijd veelvuldig heb opgezet. Maar in de Brakke Grond kan ik mijn aandacht er niet bijhouden. Thuis als ik naar de plaat luister overigens ook niet, maar dat geeft niet. De muziek van Styrofoam schept vooral sfeer, en in sfeer kun je dingen doen, maar naar sfeer alleen kun je niet kijken. Eigenlijk maakt Styrofoam de ideale achtergrondmuziek.

Een dag eerder in het Melkwegcafé bespraken we achtergrondmuziek, en of er een carrière in zat. De fantasie ging los en we schetsten een tour langs alle supermarkten van Nederland. Hordes gillende meisjes wachtend achter glazen schuifdeuren. Een podium naast het koffiehoekje van Albert Heijn. Maar ach, het zal wel bij dromen blijven. Laat ze Styrofoam maar opzetten in mijn buurtsuper.

Zie ook 3VOOR12/Amsterdam

20 01 05 - 13:12


vier reacties:

you said it all
klazien - 20 01 05 - 23:15


Ik meen dat Zita Swoon wel eens heeft opgetreden in een supermarkt. De idee is dus niet echt vreemd. ;-)
Ewie () (link) - 23 01 05 - 11:35


ben het niet helemaal eens, heb ze afgelopen maand twee keer gezien. In de Effenaar waren ze niet op hun best maar in Hasselt daarintegen ben ik toch om gegaan.
Nathalie (link) - 06 02 05 - 11:49


een optreden in een wasserette zou erg gaaf zijn :-)
Nathalie (link) - 06 02 05 - 11:50