Flmpgn
Geen tijd om de filmpagina van NRC Handelsblad te lezen? Maakt niet uit want van een film moet je van tevoren ook niet te veel weten. Ik lees het belangrijkste wel even voor.

De Japanse film Zatoichi gaat over een blinde mythische zwaardvechter. Volgens NRC is Zatoichi “prachtig vermaak van grote klasse”. Er schijnt iemand onthoofd te worden nog voor het zwaard is getrokken. Dat maakt nieuwsgierig. Niet?

Ook in première gaat Once Upon a Time in Mexico, het derde deel (na El Mariachi en Desperado) in de Mariachi-trilogie van Robert Rodriguez. “[het is] meer van hetzelfde en beter, behalve voor low-budget-puristen.” Die gaan we dus ook zien.

Dan heb ik ook mijn zinnen gezet op het maarliefst zes uur durende epos over Italië van halverwege de jaren zestig tot het begin van het Berlusconi-tijdperk: La meglio gioventù (‘de beste jeugd’). “[Regisseur] Giordana bekijkt de moderne geschiedenis van zijn land met de frisheid van een buitenstaander en het verdriet van een volwassene.” Gelukkig voor mijn zitvlees heeft Het Filmmuseum het zaakje in twee voorstellingen geknipt.

Verder ben ik erg nieuwsgierig naar Lost in Translation van Sofia Copolla met Bill Murray en Scarlett Johansson. Hij gaat 19 februari in Nederland draaien, en staat dus nog niet in de krant van vandaag. Hij draait echter al wel in Denemarken.

04 02 04 - 22:01


vijf reacties:

Via de Vara kun je gratis naar een voorpremière van Lost in Translation (in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Den Haag)... Zie VTM blz. 22, als ik me niet vergis...
Leonie - 05 02 04 - 09:51


van la meglia gioventù heb ik deel 1 al gezien en dat was prachtig. deze week deel 2 woe!
luba - 05 02 04 - 13:35


Lost In Translation gezien op de laatste Zaterdag van het Rotterdam filmfestival en het is nu al kandidaat voor de beste film van 2004..
stephan () (link) - 05 02 04 - 15:30


Kijk, dat zijn nog eens aanbevelingen...
Zebra - 05 02 04 - 17:57


Hey, ja, in Glasgow draait Lost in Translation ook al weer een tijdje. Heb hem 2 weken geleden gezien in The Grosvenor, een oud theater dat onlangs verbouwd en heropend is. De film heeft een heerlijke sfeer en ik sta altijd weer paf als ik geconfronteerd word met de Japanse cultuur. Gaat dat zien.
Laura () - 09 02 04 - 13:53