Cover me!
Een tribute in covers, dat overkomt over het algemeen alleen dode of, op zijn best, gearriveerde artiesten. Maar waarom wachten tot je doof of dood bent, moeten de leden van Blues Brother Castro (BBC) hebben gedacht. En vooral, waarom wachten tot iemand anders dat gaat organiseren?

Ter ere van de clip bij hun nieuwe single Dress, nodigde BBC (dat er overigens een handje van heeft elke gelegenheid aan te grijpen om een feestje te geven) een aantal zeer uiteenlopende bands uit om in een korte set ook een cover van de band op te nemen. Dat leidde tot een zeer vermakelijk avondje in de Nieuwe Anita. En vermakelijk was het, en niet in de laatste plaats voor de bandleden zelf die glunderend en juichend naar hun eigen geesteskindjes stonden te luisteren. Of het nou een rammelversie was van de nieuwe meidenformatie Tom Cat (ex Norma Jean, ex Seedling) waarbij de gelakte nagels schalks over de snaren schoven, of een superstoere uitvoering door Fat Pete and the Sherpa’s die in kracht niet onderdeed voor het origineel.

Het (letterlijke) hoogtepunt van de avond (ja, natuurlijk die clip mocht er ook best zijn) ontstond tijdens het optreden van de gecombineerde Skidmarks-afsplitsingen, aangevuld door twee leden van BBC. Een van de gitaristen besteeg een stapel versterkers om zo naar BBC-gitarist Tjeerd te klimmen die zijn bijdrage al vanaf het balkon leverde. Voor iedereen die even was vergeten waar rock’n’roll ook weer voor stond: hier stond rock’n’roll voor.

Na deze apotheose leek de korte set van BBC zelf een beetje mosterd na de maaltijd. Wel hele lekkere mosterd overigens… daar niet van.

09 05 05 - 23:07


twee reacties:

Binnenkort volgt nog een tribute dingie:

http://www.retroretry.com/
peter (link) - 10 05 05 - 20:58


Het was een goe feesje! Heel verbluesbroederend. Alleen, R&R gaat toch ook over 'all night long' en dat miste ik hier een beetje...
Nwe Anita is feesten op zijn Brits: alles vroeg. Gevolg: grote concentratie van goede muziek en drank in een paar uurtjes. Ik kan me er meestal wel goed in vinden, behalve als BBC en Skidmarks(&posse)zich op dezelfde avond in die ruimte bevinden. Ik stel voor dat dat ergens anders nog eens over wordt gedaan, maar dan groots!
klazien r&r queen - 12 05 05 - 09:53