Hip
Hipper dan hip, dat zou het moeten zijn. Hippe mensen op de hippe elfde verdieping van het voormalige PTT-gebouw waar ook het Stedelijk Museum tijdelijk huist. Daar, in het hippe Club 11, zou het gebeuren. Een optreden van het hippe Stereo Total uit het nog veel hippere Berlijn. Kortom, de verwachtingen waren hooggespannen.

Voor het eerst in vijf of zes jaar betrad ik het gebouw waar ik als student mijn beurs aanvulde door gesorteerde brieven in bakken te stoppen, bakken vol brieven naar rolcontainers te brengen, en volle rolcontainers met een lift naar een andere afdeling te transporteren. In de nog overeind staande helft van het gebouw bleek de sfeer vrijwel onveranderd, het geluid van het vergrendelen van de liften klonk nog steeds vertrouwd.

Helemaal bovenin, waar de directie zetelde, en waar ik dus nooit kwam, vergaapte wij ons aan het uitzicht. Amsterdam by night. Zelfs het Centraal Station leek nietig. Een geweldige locatie voor een feest, dat was al snel de conclusie.

Pas tegen een uur of één (laat is hip) speelde het duo Stereo Total dat mij vooral bezig hield met de vraag of het een matige grap was, of gewoon heel erg slecht. Omdat zowel hij als zij geen slechte muzikanten bleken, gaf ik ze het twijfelachtige voordeel van de twijfel. Onder de set die het midden hield tussen een Sesamstraat-imitatie en een electrodiscopopbandje á la Bis bleken zich op de toiletten veel spannendere dingen af te spelen.

Na afloop werden we al snel verjaagd door een dj die bij mij niet veel meer losmaakte dan enig tappen met mijn rechtervoet en die af en toe een sirene door zijn plaatjes mixte om de suggestie van opzwepen te wekken.

Terug op aarde keken we om hoog. ‘Daar waren we net’ zeiden we tegen elkaar en wezen naar de elfde verdieping die met stroboscopisch licht en muurprojecties duidelijk afstak tegen de donkere lucht boven het IJ. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je het feest van het jaar zou missen. Van spijt dat je er niet bij was, zou je geen oog dicht doen. Maar wij sliepen heerlijk.

10 07 05 - 12:38


vijf reacties:

Pas tegen een uur of één (laat is hip)

op de flyer stond het aangekondigd als een 'early show' (om één uur dus), daar moest ik wel een beetje om lachen. ben dan ook absoluut niet hip...
jg (link) - 10 07 05 - 16:52


..bleken zich op de wc veel spannender dingen af te spelen....???
súsaa () (link) - 11 07 05 - 13:54


In Utrecht was het allemaal goed te doen de volgende dag. Ben tijdens het feest door een bezoeker nog bij hoog en bij laag aangezien voor dat vrouwtje van Stereo Total. Geen slecht compliment! In Utrecht was het allemaal misschien wat minder hipster en alleraardigst. Heb lekker wat dansjes gedaan en me goed vermaakt. Een 7
klazien - 11 07 05 - 17:19


Was nog van plan om er heen te gaan, toch maar niet gegaan ;)

Volgende week zaterdag is er trouwens weer drum n bass in overtoom 301 ;)
rickert () (link) - 11 07 05 - 17:52


Ik heb er donderdag toch wel erg lekker gegeten, daaro. het uitzicht over de stad is adembenemend. Leuke serveersters ook. De conclusie dat het wel eens een hele hippe tent zou moeten zijn, had ik ook al getrokken. Maar meer op basis dat ik voor het geld van een rondje bier in wageningen een hele avond op stap kan.
andre () (link) - 16 07 05 - 13:08