Er is hoop (geen gezeik)

literanita logo


Een nieuw decennium, een nieuw geluid. Met trots presenteert Literanita op donderdag 28 januari a.s. in de Nieuwe Anita te Amsterdam de eerste avond van een tweemaandelijks programma waarin proza en poëzie, fictie en non-fictie van bekende en onontdekte auteurs elkaar afwisselen. Het leek ons toepasselijk om 2010 in te luiden met het thema Hoop, want dat er veel moois is, zal ook op deze avond duidelijk worden.

Voor u zullen optreden: F. Starik, dr. Roland van der Vorst, Ivo Victoria, Bernard Wesseling, Maartje Wortel en Merel Roze.

U bent van harte welkom op donderdag 28 januari a.s.
De deuren gaan open om: 20.00 uur. Aanvang 20.45 uur, geen toegang tijdens de optredens.
Entree: 2 euro.
Adres: Nieuwe Anita, Frederik Hendrikstraat 111, Amsterdam

Over de optredende auteurs:

F. Starik is schrijver, dichter, zanger en kunstenaar. Hij heeft vele dichtbundels geschreven, waarvan Victoria de jongste is. Sinds 2002 beheert Starik de Amsterdamse Poule des Doods, een groep dichters van wisselende samenstelling die bij eenzame uitvaarten gedichten schrijft en voordraagt. Het boek daarover, De eenzame uitvaart, met daarin een vijfentwintigtal verslagen en de bijbehorende gedichten van de deelnemende dichters, verscheen in 2005 . In 2009 ontving hij de Amsterdamprijs voor de Kunst voor zijn gehele oeuvre.


Roland van der Vorst is merkspecialist, ondernemer, wetenschapper. Hij is oprichter van communicatiebureau THEY, onder meer bekend van de RVS- en AEGON-campagnes, en promoveerde op merkenbeleid. Voor zijn boeken kiest hij telkens inspirerende onderwerpen, die vanzelfsprekend lijken, maar die na lezing nog lang blijven nazingen. Zo verscheen in 2007 Nieuwsgierigheid, en eind 2009 kwam Hoop uit, over het geheim achter het oproepen van hoop.

De Vlaamse in Amsterdam wonende auteur Ivo Victoria maakte vorig jaar een wervelende entree in de Nederlandstalige letteren met zijn romandebuut Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt). Zowel in Vlaanderen als in Nederland oogstte hij veel lof met deze eersteling.

Bernard Wesseling schreef de roman De favoriet, won in 2004 de VU poëzieprijs en voor zijn eerste dichtbundel Focus ontving hij de C. Buddingh’-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie 2007. Momenteel werkt hij aan zijn tweede roman. Deze avond zal hij gedichten voordragen.

Afgelopen jaar kwam de eerste verhalenbundel Dit is jouw huis van Maartje Wortel uit, waarin in 17 verhalen in wordt gegaan op het thema privé versus publiek. In 2007 won ze de Write Now!-schrijfwedstrijd en eerder verschenen verhalen van haar in Passionate, De Brakke Hond en De Gids. Ze is een veelgevraagde gast op literaire podia.

Alleen als je geen internetaansluiting hebt is het mogelijk dat je nog niet van Merel Roze hebt gehoord. Haar weblog www.merelroze.com trekt al sinds 2001 dagelijks duizenden bezoekers. Roze is schrijver en columnist. In 2006 verscheen haar debuutroman Fantastica, gevolgd in 2008 door de roman De weekenden waren voor haar.
08 01 10 - 13:44


reageer: