Kill Wilbur
Tijdens mijn vakantie in Schotland zag ik in Inverness de film Wilbur wants to kill himself. In de film wordt op humorvolle wijze verslag gedaan van Wilburs zelfmoordpogingen en van de dagtaak die zijn broer heeft aan het redden van Wilburs leven. Ik heb mij, samen met een zaal vol Schotten (de film speelt zich af in Glasgow), kostelijk vermaakt. Ik was dan ook blij toen ik zag dat de film ook in Nederland draait.

Vanmorgen las ik echter dat Vido Liber er niks aan vond. Maar Vido plaatste, subjectivist als hij is, ook mijn bescheiden mening op zijn log.

Terzijde: Ik realiseer me nu pas dat ik in een weekend twee films heb gezien met het woord kill in de titel. Waar gaat dat heen?

Update: "Wilbur Wants to Kill Himself ontroert en is komisch, in een perfecte balans tussen wrange observaties en karikaturale overdrijving. Het is vooral knap hoe de film de realiteit licht, haast onmerkbaar, weet te kantelen; het vreemde verhaal met zijn wonderlijke karakters is niet ontwrichtend, maar volslagen vanzelfsprekend." - Pauline Kleijer op cinema.nl

03 12 03 - 00:04


reageer: