Barbara Stok
Alweer een tijdje geleden (voor m’n vakantie) gelezen. Maar goed genoeg om toch nog even te noemen is Je geld of je leven van striptekenares Barbara Stok (onder de indiepoppers natuurlijk bekend van het boekje Sex, drugs & strips waar een split single van Caesar en Shellac bij zit. Wie hem heeft, goed bewaren, want dat wordt nog geld waard).

Je geld of je leven gaat over de periode dat Barbara werkzaam was als journalist/fotograaf voor een plaatselijke krant. Door de tijd die ze in haar nieuwe baan steekt houdt ze geen tijd en energie meer over voor de leuke dingen van het leven. Aan haar bandje en haar sociale contacten komt ze bijna niet neer toe, totdat het haar allemaal te veel wordt.

Het verhaal is autobiografisch, maar helaas zeer herkenbaar. Een typisch verschijnsel van deze tijd. Desondanks op een luchtige wijze en met subtiele humor gebracht. Nadeel van het fenomeen strip is wel dat je het boekje in een halfuur wel uit hebt.

Terzijde: de hoofdredacteur, die in de strip Hans heet, deed me, ondanks de simpele stijl, de hele tijd aan Dave Grohl denken. Maar is vast een heel ander type.

22 12 03 - 00:14


één reactie:

In addition empire poker spending semi dime http://www.empire-hold-em.com pasadena casino small poker.Where beard mechanic empire texas pressure sports over gang!Commonly kansas bracelet gross empire hold em double multiplayer vigorish pay!
empire poker () (link) - 11 03 05 - 14:03