Het fust
Afgelopen dinsdag in de bovenzaal van Paradiso. k-Tsjoem Het maandelijkse feestje van platenlabel Transformed Dreams. Op het podium staat een fust. Ik vraag me af waarom.

Even denk ik niet aan het fust. De gedachte eraan wordt overstemd door de cd-presentatie van Persil maar vooral door de intrigerende beelden van de vj. Tegen het einde van de set denk ik, dat fust wordt zo natuurlijk aangeslagen als een presentje van de band aan de fans ter ere van de nieuwe cd. Maar ik geloof het niet echt, en het is ook niet zo. De band stapt van het podium, het fust blijft staan.

Als David Gedge en Simon Cleave (bekend van Cinerama en The Wedding Present) met ieder een gitaar hun singer-songwriter-liedjes ten gehore brengen, staat het fust er gemoedelijk bij. Een soort niet spelend bandlid. Iets meer dan decor, iets minder dan een danseres. Het fust lijkt te willen zeggen: “Ik kom wel vaker met deze jongens in allerlei kroegen over de hele wereld. Volgende week gaan we naar Edinburgh.”

Het fust ontglipt weer aan mijn gedachte bij de bezwerende nummers van Melys. Voor het eerst vanavond blijft mijn aandacht voor honderd procent bij de muziek. Totdat de bassist (tot mijn verbazing heeft hij het hele optreden een flinke winterjas aan… je moet wat over hebben voor je imago) een klauwhamer, die ik niet had zien liggen, van het fust haalt. Ongenadig en met veel kracht laat hij, op de maat van het laatste nummer, de hamer op het fust neerkomen. Het fust heeft eindelijk zijn bestemming gevonden.

12 02 04 - 17:59


tien reacties:

Erg leuk Cd-tje, die eerst 'echte' van Persil!
Storm () (link) - 12 02 04 - 20:14


Yep. En een leuke avond. Alleen zo ontzettend jammer dat het toch nog vrij laat begin. Na het eerste nummer van Melys moest ik rennen voor de laatste trein. Om ongetwijfeld later thuis te komen (na half twee) dan diverse mensen die alle optredens zijn blijven kijken. Was Cyozlab nog wat?
Fust was me trouwens niet opgevallen.
Martijn () (link) - 12 02 04 - 20:37


Ik wilde misschien nog gaan, maar was het vergeten en werd er niet meer door aan herinnerd door Leonie. Maar als ik Martijns reactie lees, dan is het misschien maar goed ook, want alleen in Melys was ik geinteresseerd en ik zou het wel jammer vinden als ik dan alweer een stuk moet missen.
Francien (link) - 12 02 04 - 21:58


Het fust was je niet opgevallen... tss was de ster van de avond :-)

Die jongens van Cyozlab doen wel aardige dingen, maar ik kan er niks mee. Het is geen 'luistermuziek' en je kunt er ook niet op dansen...
Zebra (link) - 12 02 04 - 22:34


Tss.. Francien.. er stond zo mooi "twee reacties" en dat moet jij dan weer verpesten... ;)
Naar Amersfoort gingen wellicht latere treinen.

En w.b. dat fust, ik heb me meer geconcentreerd op het bier van de tap. Dat smaakte erg goed :)
Martijn () (link) - 12 02 04 - 22:47


Jaja, maar Leonie moest met zieke kater (niets met fusten van doen, maar met 't beest) naar de dierenarts. Jammer, Melys is altijd fijn. Tijdens hun vorige "tourtje" sloegen ze overigens op een waarschuwingsbord...
Leonie - 12 02 04 - 22:49


Naar Amersfoort gaan wel latere treinen, maar dan ben je zo extreem laat thuis. Dus feitelijk heeft Leonie mij zinloos geld uitgeven en laat thuiskomen (= te weinig slapen) bespaard! Hulde aan Leonie! :)
Francien (link) - 12 02 04 - 22:54


Zo mag ik het horen... ;-)
Nog steeds wél jammer dat we Melys gemist hebben, overigens.
Leonie - 12 02 04 - 22:55


Ze moeten gewoon maar snel weer komen. En dan in Ekko of zo, is voor Martijn ook handiger.
Francien (link) - 12 02 04 - 22:56


Ik heb nu nog piepende oren. Van de harde klappen op die fust waarvan ik niet wist dat zoiets een fust heette.
Vido - 13 02 04 - 10:23