zZz
Afgelopen woenzZzdagavond, Tivoli, Utrecht. De zaal lijkt leeg maar als de eerste band wordt aangekondigd klontert het publiek zich voor het podium samen alsof er een elektromagneet is aangezet. zZz mag aftrappen en doet dat luid. Een van hun nummers staat op de soundtrack van Phileine zZzegt zZzorry. Een film lijkt me geen overbodige luxe bij deze muziek, want hoewel het orgelgeluid onmiddellijk sfeer schept, is de combinatie drums en orgel wel erg beperkt.

Dan zZzea, de enige band van de avond die boven zichzelf uit zal zZztijgen. De harde elektronica-beats galmen door de zaal zoadat zanger/gitarist Arnold extra z’n best moet doen de set in evenwicht te houden. Dat is even zZzweten, maar het lukt waarachtig!

CaezZzar, Bettie zZzerveert en VoizZzt doen hun ding. zZzeker niet zZzlecht. Maar wat ik zeggen over bands waarvan ik het aantal bijgewoonde optredens niet meer op twee handen kan tellen? Ondanks de zZz in de avond die mij constant bleef achtervolgen, was het alles behalve zZzlaapverwekkend. En dan te bedenken dat zZzeedling ook nog zou spelen, maar dat er wegens het zZziek, zZwak en mizZzelijk zijn van drumster Mariken niet was.

En nou geen zZzebra-grapjes in m’n reactiedingetje…

02 10 03 - 21:58


reageer: