Nederland te klein
Deze week mailde ik met een geboren Schot die inmiddels een paar jaar in Nederland woont. Hij vond dat het aanbod aan optredens van bandjes hier zo mager was. In zijn geboortestad Glasgow kun je per avond al snel uit zo’n dertig bandjes kiezen. Daar zal ook wel aardig wat ‘crap’ tussen zitten, maar toch…

Het verbaast me dan ook niet dat veel Nederlandse bands met schijnbaar gemak een aantal optredens in de UK kunnen regelen om zich vervolgens massaal door de kanaaltunnel te proppen. Mono deed in augustus al een aantal optredens in Ierland en Engeland. Zea deed dit jaar al eens een Britse tour met Seedling, maar doet dat begin november lekker weer. Ook Pfaff was er eerder maar doet daar begin december nog een schepje bovenop door samen met Voicst een stuk of vijf gigs te doen.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de minitoer die veel van deze bands vastknopen aan hun optreden op de CMJ Music Marathon in New York. OIL, waarvan ik niet eens wist dat ze ook op het CMJ speelde, wist zelfs het aantal optredens aan de andere kant van de plas op te schroeven naar twaalf. De jongens zijn op het moment dat ik dit schrijf waarschijnlijk aan het inpakken, want de veertiende staat hun eerste gig gepland in Church on Lark Sreet, Albany, New York.

Ten slotte kreeg ik donderdag een mailtje van DJ About die (in tegenstelling tot eerdere berichten) door Voicst op sleeptouw naar de States wordt genomen om daar de guest noise te verzorgen. Een bijdrage die op Lowlands en in Amsterdam en Utrecht zeer tot de verbeelding sprak. Bovendien doet hij daar naast zijn guest performance ook nog twee shows solo.

11 10 03 - 22:06


reageer: