Suicide Gigs International
Een van de meest bizarre nieuwsberichten van de laatste tijd ging over het ‘zelfmoordconcert’. Tijdens een optreden van de band Hell on Earth in Florida zou een ongeneselijk zieke fan er een eind aan maken. Justitie greep in en het concert werd uitgesteld. Bij 3VOOR12 las ik dat een dergelijke daad in Nederland juridisch wèl mogelijk is. Een gat in de markt?

“Goedemorgen, met Suicide Gigs International. Kan ik u helpen?”
“Goedemorgen, ik lijd aan terminale kaakkramp. Ik zou mij graag vanuit een vliegtuig op het podium van Kane te pletter laten vallen. Is dat mogelijk?”
“Even kijken… sorry, maar Kane is suïcidaal-technisch de komende maanden al volgeboekt. Helaas kunnen we maar één suïcidaal per optreden boeken. Voor het publiek moet het natuurlijk wel leuk blijven. Maar ik heb nog wel een gaatje bij Lee Towers, daar kunt u zich van een hijskraan storten. Is dat wat voor u?”
“Dat is me wat te weinig rock. Heeft niet nog wat anders.”
“Ik heb nog een aantal black metal bands in de aanbieding. Zij verzorgen een complete on stage sacrifice, zoals we dat noemen. Hier kleven juridisch nog wel wat haken en ogen aan omdat het technisch gesproken geen suïcide is, maar het is niet duur.”
“Ik weet het niet, dat klink wel erg bloederig. Kan het niet iets vriendelijker. Iets met een zangeres of zo?”
“Ik denk dat ik precies heb wat u zoekt… Ellen ten Damme die met een dubbele salto op uw schoot belandt waarna ze u een gifbeker in de vorm van een overheerlijke Zwitsterleven-cocktail overhandigt. Smaakvol en pijnloos.”
“Ehh… is ze naakt?”
“Pardon?”
“Als ze dat doet, is ze dan naakt, net als in die nieuwe reclamespot?”
“Nou, dat staat niet in haar contract, maar met Ellen valt vast wel wat te regelen.”
“Heel mooi, dan doen we Ellen ten Damme”
“Prima, kunt u morgen met uw paspoort en doktersverklaring op ons kantoor komen? Dan maak ik intussen het andere papierwerk voor u in orde.”
“Ja, dat is goed. Dan ga ik vast mijn vrienden uitnodigen.”
“Goedemorgen.”
“Tot ziens.”

15 10 03 - 22:08


reageer: