"...folk-aktig roots-preg"
Voor een uitpuilende kledingkast staan en verzuchten dat je niks hebt om aan te trekken. Het is een eigenschap die vaak aan vrouwen wordt toegeschreven. Ik heb me enige regelmaat een vergelijkbaar luxeprobleem als ik een cd wil opzetten. Zoveel keus, maar toch heb ik niks dat ik op dat moment wil horen. In veel gevallen blijft het dan gewoon stil.

Gisteren was het weer zover. In stilte besloot ik mijn ondergesneeuwde tafel op te ruimen. Tussen een paar foldertjes en programmaboekjes vond ik ineens een promo-cd met drie nummers van ene Ane Brun. Dat kon geen toeval zijn. Snel het plaatje in de speler gesopt. Het bleek precies wat ik op dat moment wilde horen.

Ane Brun heft een mooie heldere stem en begeleidt zichzelf op steelgitaar. De bluesy nummers klinken erg Amerikaans. Maar Ane is net zo Zweeds als ze blond is. Haar maatschappij mag dan veel van haar verwachten en gratis cd-tjes uit delen; de biografie op haar website is enkel in het Zweeds en het Noors. Maar als je een beetje je best doet, is er best knåkkebrød van te maken.

19 10 03 - 22:10


reageer: