Kleerhanger met mutsen
Als je regelmatig een concert bezoekt kom je soms bands tegen die zich willen onderscheiden in hun geluid door zelfgeproduceerde instrumenten ten tonele voeren. Bekend en vermaard is natuurlijk de kuttepiel van Pigmeat die typerend is voor de folk van dit Friese duo. Verder zag ik de drummer van Hangedup verwoed op een besnaard skateboard rammen. Ad Visser zag ik op tv eens een complete auto bespelen. Maar dat telt niet, want het was Ad Visser.

Gisteravond zag ik een nieuwe aanwinst voor het rariteitenkabinet van de popmuziek. In Paradiso, op de Tombola, speelde de band Eberg op een zelfgefabriceerde elektrische kleerhanger. Een klassieke, degelijke, houten kleerhanger met metalen haak was voorzien van snaren, stemknoppen en gitaarelementen. Een vet akkoord pakken was er niet bij. De zanger bespeelde het instrument zoals een kerstengeltje zijn harp.

Wil jij ook eens op de eharp (zo wordt het kleinood door de band genoemd) spelen? Dat kan! De website van de van Eberg geeft daarvoor de gelegenheid. Als het bevalt, kun je wellicht je eigen eharp knutselen en net zo’n blije band beginnen als Eberg is. Vooral in combinatie met samples, drums en een leuke celliste heeft de eharp een bijzonder verfrissend effect. Nadeel van de eharp is dat je er koude oren van krijgt. De hele band droeg namelijk een mutsje. Maar dat kan natuurlijk ook zijn omdat ze uit IJsland komen.

28 11 03 - 22:22


één reactie:

poker tournaments at http://www.111poker.com
Why are the online poker tournaments so unbelievably great?
Noelia Dirkenbau () (link) - 17 12 05 - 13:06