Live at The Barfly
Op een van mijn laatste avonden in Glasgow drink ik mijn pints in The Barfly. Ik merk dat de indie scene hier, hoewel levendig, niet erg groot is. Ik begin nu al gezichten te herkennen. Onder andere een jongere uitvoering van Johnny van Doorn die me het weekend daarvoor in een ander popkeldertje al was opgevallen. Dat over Van Doorn heb ik hem maar niet uitgelegd. Wel vertelde ik toen aan de zanger van locale band Kip wat zijn bandnaam in het Nederlands betekent. “What? Kip means chicken in dutch? I go tell the boys, they won’t like this.” (Het Schotse accent moet je er zelf maar bij verzinnen.)

Maar op deze avond speelt Dead or American, een jonge band uit Stirling. Hun muziek lijkt een beetje op die van bands als Unwound en Hüsker Dü. Misschien nog niet zo volwassen maar op zijn minst veelbelovend. Op hun site zijn twee hele nummers en twee fragmenten te downloaden.

De gitarist is haast verbaasd als ik een hun EP Subdivide wil kopen. Hij vindt dat ze veel te veel fouten hebben gemaakt. Ik deel hem mee dat ik daar best doorheen kan luisteren. Dat is voor hem het teken ook de T-shirts van de band (goedkoper in combinatie met de cd) aan te prijzen. Die komt er wel, denk ik. Maar ik wil alleen de cd.

26 11 03 - 23:36


twee reacties:

Hallo,

Ik lees dat je in Glasgow bent geweest. Zijn er leuke muziekplekken en hebben die een website? Ik ga er namelijk naar Schotland deze zomer en het leek me erg leuk om nog een concert mee te pikken in Glasgow. Ik hou zelf ook wel van indie (lees: pavement, Dinosaur jr, My morning jacket, hüsker dü, sonic youth, Neil Young, Slint, Giant sand dat soort spul) Als je mij wat informatie toe zou kunnen sturen zou dat te gek zijn!

Met vriendelijke groeten,

Jeroen
Jeroen () - 02 06 04 - 13:36


Ok, Jeroen... ik zal je vanavond even mailen.
zebra - 02 06 04 - 16:13