Flmpgn
Ik geloof dat het de vorige keer wel een succes was, voorlezen van de filmpagina van NRC Handelsblad. Bij deze deel twee, uit de krant van gisteren.

Paycheck is een film gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick (dat is interessant want ook Blade Runner en Minority Report waren dat) en bovendien geregisseerd door John Woo. Helaas speelt shampooman Ben Affleck de hoofdrol. Moet ik nu naar de bioscoop of niet? NRC schrijft: ‘Paycheck is meer een Ben Affleck film dan een John Woo film of een Philip K. Dick film geworden; een film waarvan het niet verbaast dat hij teleurstelt.’ Dat is duidelijk, ik wacht wel op de videotheek.

Dark Water, een Japanse horrorfilm. Japans kan interessant zijn en de krant is redelijk positief maar schrijft: ‘Hij doet nogal aan The Ring denken, de zeer geslaagde filmhit van dezelfde regisseur. Ik vond zelf The Ring echt helemaal niks aan... maar ga gerust kijken en vertel me wat je ervan vond.

Uzak is een Turkse film over twee neven in Istanbul. Ik ben niet zo thuis in de Turkse cinema maar ik lees het volgende citaat: ‘Het wonder van deze film zit echter juist in de fijngevoeligheid voor een vervreemding die we al uit veel films kennen. Uzak draait de werkelijkheid keer op keer 180 graden en maakt er een diamant van, met vele facetten.’ Kijk, dat prikkelt. Deze zet ik op m’n lijstje.

Mocht er niks voor je bij zitten, maar je bent nog niet naar Lost in Translation geweest, ga die dan eerst zien en koop meteen de soundtrack met o.a. Kevin Shields, Death in Vegas, My Bloody Valentine, Air en The Jesus & Mary Chain.

Bevalt dit voorlezen uit recensies? Ik ben van plan dit elke week te doen. Doe ik daar iemand een plezier mee? Vingers graag...

26 02 04 - 17:45


dertien reacties:

Ja dat bevalt mij erg goed. Mij kun je overladen met filmnieuws, ik blijf het interessant vinden.

Mijn tip van deze week : Big Fish , de nieuwe Tim Burton. Ik vond hem erg goed, ben benieuwd wat de NRC er van vind.
Ingrid (link) - 26 02 04 - 19:39


Ik vond Uzak eigenlijk niets aan, oeps, en nu wordt hij de hemel in geprezen.

En ja, meer van dit is fijn.
Merel (link) - 26 02 04 - 23:46


"Dark Water" is geniale horror. Ik zag de film al meer dan een jaar geleden, en een vriend waarmee ik was zei na afloop dat hij dacht een nachtmerrie meegemaakt te hebben. De zweetplekken onder zijn oksels spraken in zijn voordeel. Zien.
Niels (link) - 27 02 04 - 02:44


@ Ingrid: over Big Fish was de NRC vrij positief, maar wat ik erover las trok me helemaal niet aan.

@ Niels: wat vond je van "The Ring"? Ik ben bang dat horror gewoon niet mijn genre is...
Zebra (link) - 27 02 04 - 11:09


Ga zo voort. Ik vind het wel fijn om te lezen dat ik niet naar de film hoef.
rob (link) - 27 02 04 - 14:07


Ik heb alleen de Japanse orginele "Ringu"-films gezien. Die vond ik goed, maar soms iets te vaag. "Dark Water" daarentegen kent een sublieme spanningsopbouw én zeer sterk acteerwerk. En het is dus geen standaard-horror.
Niels (link) - 27 02 04 - 14:12


Beste Zebrameneer, ga vooral zo door. Scheelt weer een krant kopen :)
George (link) - 27 02 04 - 15:25


Niels, ik heb ook alleen de eerste originele Ring (of Ringu) gezien. Vond 'm niet geweldig. Dacht te vaak 'Nou, aan de muziek te horen zal het nu wel spannend zijn.' Maar ik word nu toch wel benieuwd naar Dark Water...

Beste Bavianenman, ik geloof maar dat ik de Flmpgn erin houd :-)
Zebra (link) - 27 02 04 - 15:31


Meer graag.
Een Philip K. Dick film? De eerste film die Dick recht doet moet nog gemaakt worden (misschien is Paycheck dat dus wel, hoewel, Ben Affleck...)
Ronald - 27 02 04 - 20:45


Fritz kappe met die recensies.!!!!ik spreek je al weinig en ik hoop altijd dat ik via dit medium een beetje teweten kom wat je allemaal uitspookt. Maar ik kijk continu naar film en boek en theater recensies. Ik ben ook aardig op de hoogte van deze feiten hoor, maar daar heb ik andere bronnen voor. Jij bent geen rubriek, je bent een vriend in t verre Amsterdam. Kom terug met die lowlands stukjes, wo ist der bahnhoff verhalen, schetsen van ronde tonnen op een podium of kom gvd terug in Arnhem wonen!
Ron () - 27 02 04 - 21:00


@ Ronald: je hebt gelijk... het wordt tijd voor een Philip K Dick film zonder Hollywood-compromis... want dat is Paycheck ook niet.

@ Ron: Ik doe m'n best... maarja, inspiratie he ;-)
Zebra (link) - 27 02 04 - 22:23


Een vergelijking zou leuk zijn, met filmpagina's van andere kranten. Dat lijkt mij wel grappig/extra informatief. Vooral als ze 't niet met elkaar eens zijn. Maar goed, da's voor als je niks anders te doen hebt ;-)

Overigens kun je twee films alvast schrappen van je lijst: Hidalgo (wat 'n kutfilm) en Battle Royale II of hoe je dat ook schrijft (duurt veel te lang).

Ga je nr de Krawattenklup morgen??
sheila - 28 02 04 - 13:05


Dark Water snapt iemand het einde eigenlijk?
sheila - 19 08 04 - 23:18