Valies op reis
De Krawattenklup is het land ingegaan onder de noemer Valies op reis. Deze keer wordt Amsterdam helemaal overgeslagen. Dus verdreven uit hun natuurlijke habitat stonden Zebra en zijn vriendjes voor de aftrap in het voorlopig onderkomen van het Patronaat in Haarlem. Gelukkig voelden we ons al snel thuis want we werden wederom verrast door een uiteenlopend programma van film, theater en muziek dat zijn hoogtepunt vond in de bandcarrousel (hé, had ik dat woord niet verzonnen?) die draaiende werd gehouden door The Tenants, Dress, en Seedling om uiteindelijk bijna op te stijgen door de zwieperd die de beste rockband van Nederland hem gaf.

Je zou bijna vergeten dat That Dam Magazine nummer vier de aanleiding is van dit feestje. Deze aflevering staat in het teken van het muziekklimaat in Nederland. Serieuze statistieken vergezeld van argumenten voor (ja, u leest het goed) de afschaffing van het subsidieplan voor zaaltjes. En minder serieuze statistieken over gemiddelde leeftijden en andere gemiddelden van een aantal bands. Laptop-artiest Donna Summer spreekt zeer positief over het Nederlandse publiek. Zelf heb ik ook een bijdrage geleverd, een artikel over weblogs en muziek. Onder mijn echte naam… dat dan weer wel.

Bij That Dam Magazine zit dit keer overigens een aardige verzamel-cd met o.a. Norma Jean, Foam, Zea en Seedling.

De Krawattenklup komt ook nog langs in Nijmegen (3/3), Castricum (6/3), Utrecht (12/3) en Enschede (13/3). Kijk voor details op de site van That Dam!

01 03 04 - 23:21


vijf reacties:

En waarom wordt Arnhem nu alweer overgeslagen (zucht). Het zoveelste bewijs dat Arnhem een achtergesteld muziek dorp is.
eeerie () - 02 03 04 - 23:09


En wat te denken van Den Haag?
Lerce - 03 03 04 - 09:50


Den Haag en Arnhem zitten beide in de planning voor deel twee van onze reis ergens in september, dus achtergesteld weet ik niet, hooguit wat traag.
thatdammagazine () (link) - 03 03 04 - 10:01


Zin in vanavond. En de nieuwe That Dam is erg leuk. En erg sterk ook.
En ik moet maar eens een reactiestukje schrijven over leuke muziek op radio 1 :)
Martijn () (link) - 03 03 04 - 10:47


Kijk eens aan... mijn lezers worden op hun wenken bediend :-)

@ martijn: moet je zeker doen ;-)
Zebra (link) - 03 03 04 - 14:05