Flmpgn
Een beetje mager aanbod deze week op de filmpagina. Over Thirteen, een film over een aan haar ouders ontglippend pubermeisje, schrijft NRC Handelsbad: ‘Drugs, drank, piercings, seks, (en dan vooral de blowjobs waar Amerikanen in dit soort films door geobsedeerd lijken), kleren kopen, hongeren, jatten, alles zit erin. (…) Maar zoals het hier is opgestapeld heeft het de authenticiteit van een meerkeuzetest in een damesblad: “Als uw dochter zo doet…”.’

HP/De Tijd Schrijft over dezelfde film dat hij ‘beschikt (…) over kwaliteiten die identiek zijn aan die van Festen én aan die van een aantal andere sterke dramatische films zoals American Beauty, The Ice Storm en Secrets and Lies.’ Maakt toch wel nieuwsgierig.

Verder aandacht voor Cinema Animatie Cinema, drie avondvullende programma’s met korte animatiefilms, twee voor volwassenen en een voor kinderen. Na mijn ervaring met het Holland Animation Film Festival in Utrecht anderhalf jaar geleden, lijkt me dit zeer de moeite waard. Voor een overzicht van het programma en de bioscopen check de site van het Nederlands Instituut voor Animatiefilm

De Groene Amsterdammer, ten slotte, heeft een artikeltje over de op dvd verschenen films met Humprey Bogard: ‘Bogard als romantische slechterik baande de weg voor de moderne antiheld, van Clint Eastwood tot vrijwel alle personages in het oeuvre van Quentin Tarantino.’ Vooral The Treasure of the Sierra Madre uit 1948 wordt in deze als een onmisbare klassieker voorgespiegeld. Wellicht een aardig idee voor na mijn persoonlijke Charles Chaplin revival.

05 03 04 - 13:58


zes reacties:

Volgens mij zag ik Treasure of the Sierra Madre niet zo lang geleden bij een muziekgroothandel voor een eurootje of 6 in de bakken liggen. Met audiocommentaar.
Vido - 05 03 04 - 16:34


Als Thirteen maar 1% van de kwaliteiten van Festen bevat, ga ik hem zien. Festen is al jaren nr.1 in mijn favoriet film top 10.
Ingrid (link) - 05 03 04 - 19:26


Vraag me af waar die vergelijking met Festen vandaan komt. Het is al een tijd geleden dat ik Thirteen zag, maar wellicht door het camerawerk? En het woord "rauw" klopt inderdaad ook wel bij deze film. Hm... Ik begin 'm te snappen. Grappig, de recensies die deze film krijgt verschillen onderling behoorlijk!
sheila - 05 03 04 - 22:56


Twee woorden; Holly Hunter.
Niels (link) - 06 03 04 - 00:11


Het camerawerk wordt juist vergeleken met dat van Kids.

De vergelijking met Festen komt neer op het feit dat de film niet zozeer gaat over wat er wordt gezegd, maar vooral over wat er niet wordt gezegd.
Zebra (link) - 06 03 04 - 11:27


Oh, op die manier...
Ingrid, heb je 'm inmiddels gezien? En?
sheila - 13 03 04 - 11:52