Champagne Franz
Ik was niet van plan te gaan. Ik had een keer een clipje van Franz Ferdinand gezien, dat zag er goed uit, maar de muziek klonk me te jaren tachtig. Tears for Fears was het eerste dat in me opkwam toen ik het liedje hoorde. Maar door omstandigheden die het uitleggen niet waard zijn, had ik wel een kaartje. Ik besloot het niet van de hand te doen, Scram C Baby en Gem speelden immers in het naprogramma.

Ik had mijn jas nauwelijks opgehangen of der Franz begon al te spelen. Het was net acht uur. In een uitverkochte zaal wurmde ik mij naar rechts vooraan op de verhoging, prima plek. Goed zicht, niet te druk. Tears for Fears maakte al snel plaats voor Talking Heads en ook dat deed er al snel niet meer toe. Overheersend waren het plezier en enthousiasme waarmee de band op het podium stond.

Ergens halverwege de set vroeg de band of er een drummer in de zaal was. Bij het volgende nummer hadden ze graag een tweede drummer op het podium gehad, toevallig stond er al een extra drumkit. Snel keek ik om me heen of ik de drumster zag met wie ik was binnengekomen. Maar al snel werd er een mij onbekende jongen op het podium gehesen.

Het optreden werd hervat en gleed meteen weer het spoor van opzwepend spelplezier. Als het een wedstrijd was geweest, was het een eclatante overwinning. Zo moet de band het ook gevoeld hebben, want voor de ereronde werd een fles champagne opengeplopt en leeggespoten. Er waren geen verliezers.

De benedenzaal werd snel schoongeveegd want Paradiso was deze avond tweemaal uitverkocht. Boven speelde Scram C Baby (Gem ging vanwege de tijdsplanning niet door) en beneden vulde zich de zaal met fans van Joss Stone. Vanaf het balkon heb ik tweeëneenhalf nummer van de jonge soulzangeres afgewacht, maar het was te saai om te wachten op haar vertolking van the White Stripes’ Fell in Love with a Girl.

Lees in Het Parool: Britse rock waarop ook meisjes kunnen dansen

08 03 04 - 15:48


zes reacties:

Ik heb dus wat gemist? Waren dat 'onze' kaartjes?
rickert () (link) - 08 03 04 - 19:31


Ja, je hebt wat gemist en ja, dat waren jullie kaartjes... maar Berlijn was vast ook heel leuk :-)
Zebra (link) - 08 03 04 - 22:01


Oh, nou heb je het geheim van de verhoging rechtsvoor verklapt!
rob (link) - 09 03 04 - 22:18


Sorry ;-)
zebra - 10 03 04 - 12:20


Hu, Joss Stone saai? Het enthousiasme waarmee Joss haar nummers zingt, lijkt op dat van Destiny’s Child in hun begintijd. Helaas ging zangeres Beyoncé steeds meer op Mariah Carey lijken, wat de kwaliteit van de muziek niet ten goede kwam. Hopelijk gaat Joss Stone niet de diva spelen en blijft ze pure soul met een hoofdletter S maken!
Eddy (link) - 16 02 05 - 11:39


Dat hoop ik ook... voor jou :-)
Zebra - 16 02 05 - 19:48