Going North
Vanmiddag lekker in een busje zitten, op naar Groningen. Eindelijk ga ik een keer naar Noorderslag. Ik weet trouwens niet of het door Noorderslag komt maar ineens kom ik enorme artikelen in kranten tegen, met dito foto’s, van Nederlandse bands.

Donderdag had de Volkskrant een interview van Gijsbert Kramer met Gem over de snelle opkomst van deze band.

"Er gebeurde meteen van alles. VPRO’s 3VOOR12 belde, ze hadden ons ook niet gezien, maar wel over Gem gehoord. Hadden we niet wat muziek? En zo ging het maar door." (…) "Cool man, we mogen pizza eten."

Vrijdag in het CS van NRC Handelsblad een interview van Hester Carvalho met John Cees Smit van Scram C Baby.

"Onze muziek mag ballen hebben, om het bot te zeggen. Maar dat wil ik niet choreografisch onderstrepen door met één voet op de monitorbox te gaan staan zingen. Of met mijn microfoonstandaard te gaan zwaaien. Dat doe ik alleen als er iets los zit."

In De Groene Amsterdammer van deze week geen popmuziek. Wel een verhaal van de Nederlands/Australische Schot Michel Faber over een man wiens zoon een Eminem-kapsel wil.

"Eminem, zei hij, was een wandelende oproep aan jongeren om alles op te geven en te zwelgen in negativisme. Dankzij rapsterren als hij werd aan jongeren pessimisme verkocht. Kinderen die te jong waren om ook maar iets te weten over de grote wijde wereld kwamen tot de conclusie dat de planeet Aarde door en door verrot was en dat zij daar niets aan konden doen behalve cd’s en T-shirts kopen."

Gisteravond Jalla Jalla! gekeken. (Van dezelfde maker draait momenteel Kops in de filmhuizen). Mooie film is dat. Grappig ook dat het geweldige nummer Tanhauser / Derive van de experimentele emo-hardcore band Refused gebruikt werd. Het nummer staat op het album The Shape of Punk to Come. Kijk eens of je dat ergens kan downloaden.

10 01 04 - 23:07


reageer: