Flmpgn
‘Het schandaal is beter dan de film’ schreef Arnon Grunberg vorige week over The Passion of the Christ. Het Parool geeft de film dan ook maar één ster, en toch wil ik die film zien. Gewoon om te weten waar iedereen nu over valt (of juist niet).

Verder was ik benieuwd naar The Dreamers, de nieuwe film van Bernardo Bertoluci over drie jonge mensen tijdens de studentenopstand in Parijs. Maar NRC Handelsblad kopt ‘Bertoluci mist zeggingskracht’ en Het Parool besluit met ‘Kan het clichématiger?’ Misschien wacht ik toch maar tot de dvd bij de videotheek ligt.

Ook 21 grams had mijn aandacht getrokken met een trailer in de bioscoop. Maar deze film van Alejandro Gonzáles Inarritu (Amores perros) wordt door Het Parool ‘Een puzzel die te makkelijk is’ genoemd en NRC schrijft ‘Mooi gefilmd, aardig verzonnen, maar zonder betekenis. (…) Het is namaak’.

Het positiefst is Het Parool nog over The Return (drie sterren). ‘De film is een met bijbelse en mythologische verwijzingen doorspekte thriller, die meer vragen oproept dan beantwoord.’ Volgens NRC is de film zelfs zo vaag dat ‘de kans dat de toeschouwer er enigszins geërgerd op reageert niet ondenkbeeldig [is]’.

Toch maar naar The Passion dus. Want wie vandaag met een levensgroot kruis op zijn schouder bij de kassa komt, mag gratis naar binnen.

01 04 04 - 13:20


vijf reacties:

Ik zag the Dreamers als laatste surprisefilm op het filmfestival dit jaar. Ik ben weggelopen uiteindelijk. Had ook te maken met 't drie keer breken van de film. Maar de film was zo voorspelbaar...
marcel (link) - 01 04 04 - 14:57


misschien wil je toich nog gedoopt worden met terugwerkende kracht
marga - 01 04 04 - 16:00


Hmm... in De Groene lees ik zojuist een positieve recensie over The Dreamers...
Zebra (link) - 01 04 04 - 23:58


ik vond 21 grams goed. sfeertje, en bovendien zitten zowel sean penn als benicio del toro erin. dat zijn twee hele grote redenen om een film te gaan zien.
luba - 02 04 04 - 10:26


Jeetje zeg die recesenten van het Parool en het NRC zijn niet goed wijs. 21 Grams is een fantastische film. Gewoon gaan zien !
Ingrid (link) - 03 04 04 - 00:43