Flmpgn
Deze week weinig nieuws op speelfilmgebied dat mijn aandacht trok. Of het moet de Nederlandse film Beat zijn die de filmacademiestudent David Verbeek in zijn vrije tijd voor 500 euro maakte. Over een jongen die op zijn kantoor steeds meer van de werkelijkheid vervreemd raakt. NRC Handelsblad: ‘Op het laatst zit hij alleen op een skippybal of pingpongt hij tegen zichzelf op een leegstaande verdieping van het gebouw waarin zijn bedrijf gevestigd is. Hij raakt uitgeblust, opgebrand, vervreemd.’

Veder ben ik benieuwd naar The Fog of War, een documentaire over (of eigenlijk een interview met) Robert S. McNamara, minister van defensie van de VS tijdens de Vietnam-oorlog. Tijden de Tweede Wereldoorlog was hij al verantwoordelijk voor de bombardementen op Japan. Hij weet van zichzelf dat hij een oorlogsmisdadiger is, ware het niet dat hij aan de winnende kan stond.

In De Groene Amsterdammer las ik deze week het zoveelste artikel over The Passion of the Christ. Dit keer wordt Jezus geanalyseerd door een psychoanalyticus die tot de conclusie komt dat Jezus eigenlijk een soort Oedipus is die zichzelf voor zijn lusten laat straffen. Maarja, komen psychoanalytici daar niet altijd tot die conclusie?

Van 14 tot en met 21 april vindt het Amsterdam Fantastic Film Festival plaats.

09 04 04 - 12:30


reageer: