Nachtclub
Gisteravond was ik in de Volta. Alweer een avond van Radio Mortale. Er speelde drie bandjes waarvan de muziek mij niet echt aansprak. Dat is niet erg, dat moet je er voor over hebben als je af en toe iets nieuws wilt ontdekken. Nu was het ook geen vervelende muziek, maar wel muziek waarvan ik vond dat je er lekker doorheen kan praten. Dat vond de rest van het publiek gelukkig ook.

Omdat het nog wel eens wil voorkomen dat er weinig publiek is (ik heb mij laten vertellen dat de vorige Mortale-avond in de Volta, met Feverdream nog wel, slechts vier betalende bezoekers had weten te mobiliseren) worden de tafeltjes tot vlak voor het podium geschoven. Dan lijkt het zaaltje voor de band iets minder leeg.

Gisteren was dat niet nodig. Het was druk. Maar de tafeltjes stonden toch dicht op het podium. Het had iets van een nachtclub. Ik stelde voor om aan zo’n tafeltje te gaan zitten en een dure fles champagne aan te laten rukken. Maar waarschijnlijk hadden ze in de Volta geen champagne. En als wel champagne hadden, was het waarschijnlijk niet duur genoeg om nachtclubwaardig te zijn. En als de champagne wel duur genoeg was om nachtclubwaardig te zijn, dan had ik daar het geld niet voor. Dus ik haalde nog maar twee biertjes in plastic bekertjes.

23 04 04 - 11:37


vier reacties:

Wat ik wel atijd frustrerend vind: als ik helemaal voor een band ga, op de voorste rij sta om geen noot te missen, en achter mij iedereen het fijne muziek vindt om doorheen te praten...
Hans D. (link) - 23 04 04 - 11:46


Ja, ik herken het... maar geloof me, deze muziek vroeg er echt om. :-) (Er waren ook mensen aan het dansen, bij de laatste band, en die leken zich in het geheel niet te storen aan pratende mensen)
Zebra (link) - 23 04 04 - 12:36


off topic: moest je niet naar de Amsterdamse Popprijs?
Ellen (link) - 27 04 04 - 08:11


Nee, ik ben niet zo van de popprijzen... :-)
Zebra (link) - 27 04 04 - 10:07