Bandmarketing
Ima Robot klonk mij gisteravond zo jaren tachtig in de oren. Het was alsof ze de dag ervoor nog in de huiskamer van de Young Ones hadden staan spelen. Een beetje Franz Ferdinand meets The Buzzcocks maar dan anders. Helaas met minder pakkende nummers dan dit voorbeeld doet hopen.

Door de Von Bondies werden we nog een stuk verder terug in de tijd meegenomen, namelijk naar de hoogtijdagen van Van Morrison en The Animals. Ondanks dat de jongens en meisjes al 48 uur op waren (ze hadden dezelfde ochtend nog in Londen gespeeld) stonden ze stukken actiever en communicatiever op het podium dan de eerste keer dat ik ze zag. Vooral de dames straalden toen een en al wezenloosheid uit. Of was gespeelde ongeïnteresseerdheid.

Nu werd er bewogen gekeken en zelfs met het publiek gepraat. Dit monde tijdens de toegift zelfs uit tot een publieksspelletje van handen in de lucht en meeklappen. Dit was voor mijn nog koninginnedagbrakke gestel net iets te veel van het goede. Maar lekkere muziek is het wel.

Dan nog een korte cursus bandmarketing van zanger Jason Stollseimer. Treiter een aangeschoten Jack White zo hard dat hij uithaalt, stuur foto’s van je verbouwde gezicht naar de media en je speelt gegarandeerd voor een volle Melkweg.

Met koninginnedag begaf ik mij clandestien backstage in Paradiso en pestte daar Herman Bunskoeke van Bettie Serveert met zijn borsthaar… helaas hij was niet boos te krijgen. Damer is voorlopig nog in de kleinere zaaltjes te zien.

02 05 04 - 12:31


reageer:


Naam:  
Email:
URL:
Reactie:

Persoonlijke info onthouden?  

N.B. Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.