Het eiland CocoRosie
Soms voel ik me een ontdekkingsreiziger. Ik heb verschillende schepen, een daarvan is De kleine Paradiso, geen enorm slagschip zoals zijn grote broer, maar toch zeker zeewaardig. Vaker dan met De grote Paradiso
kom ik er mee op plekken waar ik nog niet eerder voet aan wal zette… uiteindelijk toch het doel van een ontdekkingsreiziger.

Afgelopen donderdag gebeurde het weer, ik stuitte op een eilandje dat CocoRosie heette. Misschien voer ik er al regelmatig langs zonder het op te merken. De bewoners van CocoRosie bleken zelf ook fervente globetrotters. Tegen een achtergrond van mijn met instrumenten volgepakte ruim, gaven ze een indrukwekkend en exotisch concert.

Een meisje met gitaar speelt een folkachtig deuntje, maar zingt daarbij met een stem die aan opera doet denken. Haar zus (met kapiteinspet) heeft in een overboord geslagen zeecontainer verschillende soorten elektronisch speelgoed gevonden; piepjes en belletjes geven de muziek een onwerkelijke sfeer. Ze zingt, met en knerpende stem die me doet afvragen of ik deze wijze van zingen nou ken uit de oosterse volksmuziek of van Billy Holliday. Hoe dan ook de twee stemmen passen wonderwel erg goed bij elkaar. Het duo wordt aangevuld door een menselijke ritmebox die op standje subtiel is gezet.

Toen het was afgelopen leek ik wakker te worden uit een heerlijke droom. De werkelijkheid was dat ik me alweer op volle zee bevond. Ongedurig als ik ben, voer ik verder, naar bekende en minder bekende gebieden. Maar ik kwam die avond diezelfde intensiteit niet meer tegen. Met heimwee naar CocoRosie zette ik zeil voor mijn thuishaven.

17 05 04 - 21:29


twee reacties:

Blij dat er nog iemand van kon genieten. Ik vond het echt drie keer niets die plaat...
Storm () (link) - 18 05 04 - 08:07


De plaat... tja, dat is natuurlijk iets anders :-) Dat is niet meer dan een souvenir van een exotisch eiland.
Zebra (link) - 18 05 04 - 09:20Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:

 
( Register your username / Log in )

Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.