Digger & The Pussycats
‘Blijf vooral nog even hangen tot en met de laatste band, want die zul je echt nooit meer vergeten’ sprak gastheer Jaap Boots zijn gasten toe aan het begin van Club 3VOOR12 gisteren in studio Desmet. Ik vroeg me af of hij dat zei om zich ook na twaalf uur van wat klapvee te verzekeren, of dat hij het echt meende. Gelukkig bleek het laatste.

Digger & The Pussycats zijn twee energieke Australiƫrs (we doen ons best in dit stukje de term ADHD-rock te vermijden) die met pfaffiaanse eenvoud minutemenesque songs brengen. Dat de drummer daarbij regelmatig de stokjes van zijn three-piece-drumkit de zaal in lanceert (waardoor hij tussen de nummers een nieuwe voorraad bij elkaar moet sprokkelen) doet daar niets aan af. Want hoewel het op het podium voortdurend onrustig was, stonden de nummers als een huis.

Gaan zien dus, die jongens. Dat kan 26 mei in Vera, 27 mei in het Waterfront, 2 juni in Ekko en 3 juni in het Paard. Koop dan meteen hun cd Young, Tight & Alright (incl. jungle-punk hidden track) want die mag er ook wezen.

20 05 04 - 13:08


vier reacties:

"Pfaffiaanse eenvoud" in het kwadraat - het bewijs dat rock'n'roll toch vooral tot het gaatje gaan is - en dat bedoel ik dan letterlijk en figuurlijk. The Pussycats zou ik zeker zien, al is het maar tien minuten.
Pfaff (link) - 20 05 04 - 18:03


Ekko, weet je zeker? Staan wel 25 juni in dB's in diezelfde stad.
Martijn () (link) - 21 05 04 - 17:07


Ik kreeg dit lijstje van Jaap Boots... dus helemaal zeker weet ik het niet :-)
Zebra (link) - 21 05 04 - 17:09


Staat in Ekko niet op hun site. En in dB's juist wel.
Martijn () (link) - 22 05 04 - 11:16Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:

 
( Register your username / Log in )

Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.