Krulspelden
Afgelopen zondag alweer. In een huiskamer in de buurt van het Oosterpark. Op een mager boekenplankje staat wat Franse en Amerikaanse literatuur, ook de Lonely Planet van west Afrika. Op een tafeltje staat een verstofte typemachine met nonchalant daarin een velletje met de eerste alinea van een nooit voltooide roman.

Natuurlijk zijn muziek en lekker eten de hoofdingrediënten van ‘De wijsjes uit het oosten’, een minifestival in Amsterdam Oost dat de festivalgangers bij de muzikanten thuis brengt. Maar de mogelijkheid om een kijkje te nemen in boeken- of platenkast, dan wel overig interieur, maakt het voor mij minstens zo spannend.

Bovengenoemd boekenplankje en typemachine trof ik aan naast een gevulde kolenkit in het huis van een van de leden van een blue-grass band uit Pennsylvania. Vorig jaar had ik al eens rondgekeken in huiskamer van Solbakken, maar ook afgelopen jaar had de bewoner geen heil gezien in het aanschaffen van meubilair. Wat de ruimte overigens zeer geschikt maakt voor feestjes als deze. (Wel was er een boekenkast met cd’s en werk van Paul Auster.)

Behalve wat er in de muzikantenhuizen te zien is, is er ook nog het uitzicht. Vastgeklemd in een tweezitter, terwijl ik in het overvolle appartement naar een semi-akoestische set van de frontman van Soda P luister, zie ik achter de muzikant, door het raam aan de overkant van de straat, een voluptueuze Surinaamse met felgekleurde (groen, roze) krulspelden in de was binnenhalen. Kom daar maar eens om in Paradiso.

26 05 04 - 20:12


reageer:


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:

 
( Register your username / Log in )

Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.