Sleutelhangerpop
dB’s, het oefenhonk van de Utrechtse muziek-scene ligt verder uit het centrum dan ik dacht. Met de bus komen we door stukken Utrecht waarvan ik het bestaan niet eens vermoedde. Naast de cafĂ©ruimte, die iets van een bedrijfskantine heeft, ligt het zaaltje dat door de blankhouten vloer onaf lijkt, maar niet ongezellig is.

Naast het podium staan vier verlegen meisjes, dat moet de All Girl Summer Fun Band zijn. We stellen ons aan hen voor. Als ik hun handen schud kan ik niet helpen dat ik denk ‘wat zijn ze klein’. Ik steek zeker twee koppen boven elk bandlid uit. Ik vraag me af of dit de band is met de kleinste gemiddelde lengte.

De Fun Girls blijken zojuist ingevlogen vanuit Portland, inclusief jetlag. In de kleedruimte liggen enorme reistassen met de vliegveldlabels er nog aan. Ik kan er echt niks aan doen maar ik stel me voor hoe de meisjes die ik zojuist de hand schudde deze tassen van de bagageband trekken om ze vervolgens op een bagagekarretje te hijsen. Dan valt mijn oog op een paar rode teenslippertjes in een kindermaatje. Ja… Girls on stage it is.

Voor een objectief verslag van de avond verwijs ik naar Vido Liber en Stop the Noise en ook naar dit artikel op 3voor12/Utrecht.

22 06 04 - 12:03


één reactie:

Damn! Weer gemist. Er is te veel te doen! Volgende keer ben ik er echt bij.
Kas (link) - 25 06 04 - 18:13