Indiana Smith
Tom Selleck met een hoed op en een leren jas. Het is bijna niet voor te stellen maar toch is het zo. Het had niet veel gescheeld of de Olijke Snor had de rol van Indiana Jones gespeeld. Dat blijkt uit de screen test die te zien is op het bonusmateriaal bij de Indiana Jones verzamelcassette.

Indiana Jones

Ik vraag me af of die film met Selleck geflopt zou zijn, of dat ik nu gewoon niet beter zou weten en Tom nu gewoon ‘mijn’ Indiana Jones zou zijn. Dat laatste betwijfel ik zeer. Al bijna net zo onvoorstelbaar is de oorspronkelijke naam die Spielberg verzon: Indiana Smith. Dat klinkt toch niet. Dat vond George Lucas gelukkig ook.

De box met vier dvd’s (de 3 films en een schijfje met bonusmateriaal) heeft eindelijk zo een schappelijke prijs bereikt dat aanschaf voor mij onvermijdelijk werd. Afgelopen weekend heb ik dan ook het voetbal gelaten voor wat het was en de eerste twee Indies gekeken. Om er achter te komen dat The Temple of Doom toch niet zo’n goede film was als ik me herinnerde. Maar dat Raiders of the Lost Ark juist veel sterker is dan ik dacht.

Een goed gevoel is het. Dat deze held uit mijn jeugd nu altijd binnen handbereik in mijn kast staat. Tatadataa tatadadadaa, tatadataa tatadadadaaa!

02 07 04 - 10:26


vijf reacties:

Jak, Tom Selleck als Indy, dat kan wat mij betreft ook echt niet. Harrison Ford is the one and only Indiana Jones.
Ingrid (link) - 02 07 04 - 11:27


Indie is mijn ultieme jeugdheld, ik denk dat ik die DVDs ook eens ga aanschaffen.
rutger (link) - 05 07 04 - 22:28


Hmmm, gek genoeg associeer ik Indiana Jones altijd met joe! haha, hoevaak hebben we die gezien? Kwam die toevallig altijd op tv of huurden we die? Groet.
Kas! () (link) - 06 07 04 - 13:36


@kas: ha, 'The Temple...'heb ik inderdaad een keer bij jullie thuis gezien. Ik geloof dat we die toen hadden gehuurd.
zebra - 06 07 04 - 13:46


tom selleck is de knapste vent die ik ooit gezien heb. daar kan dat watje van een pitt een puntje zuigenn
stephanie () - 26 06 05 - 02:14