Return of the Pixies
Het is leuk als je een cd van een bandje koopt en dat je daarna live kan gaan zien. Bij de Pixies duurde dat gewoon een beetje lang. En dat je dan in een rij moet staan voor een muntjesautomaat waarvan de pin het niet doet, zodat je er tot tien keer toe je bankbiljetje in moet frommelen voordat je in de volgende rij kunt gaan staan om een biertje te halen. En dat je dan ook nog het oersaaie Snow Patrol moet aanhoren. Ach, dat kan er dan ook nog wel bij.

Maar dan… Niks geen reĆ¼niesyndroom. Gedachten als ‘vroeger was het toch beter’ of ‘die mensen zijn te oud’ of ‘ze doen dit alleen maar voor het geld’ kregen geen enkele kans. Gewoon een goede, strakke band met geweldige nummers en een professionele podiumpresentatie. Van dat soort zijn er veel te weinig, weet ik na gisteravond.

07 07 04 - 20:45


acht reacties:

Waarom doen de Pixies het wel eigenlijk?
Storm () (link) - 07 07 04 - 21:21


Na meer dan een dag ben ik nog vol op bezig met bijkomen. Wat was dat neukend gaaf.
En de dvd helpt me voorlopig de roes vast te houden :-D Hij is de moeite waard Zebra.
eeerie () (link) - 08 07 04 - 02:48


@ Storm: zo te zien vinden ze het gewoon verschrikkelijk leuk om te doen.
zebra - 08 07 04 - 09:14


Inderdaad niks 'vergane glorie' zoals van te voren even gevreesd werd. Ze speelden strak en ze speelden goed. En wat ben ik blij dat ik er bij was.
Lala - 08 07 04 - 11:26


PS:
Aangezien ik me in de HMH de laatste tijd door werkelijk gruwelijk slechte voorprogramma's heen heb moeten worstelen, was ik eigenlijk behoorlijk opgelucht over Snow Patrol...
Lala - 08 07 04 - 11:31


toch snap ik al die heisa niet zo goed rondom de pixies. zag ze op werchter, ze klinken strak en ze maken leuke popliedjes en dan houdt het gewoon op verder. Franz ferdinand was stukken beter en zelfs bij n*e*r*d was het meer een feest dan bij de in witte pakken gehulde, geen-aandacht -aan-het-publiek- gevende stelletje 40-ers. Al die ophef.....
kiwiron - 08 07 04 - 20:49


pixies rule.. dacht alleen even dat Rosanne Barr op bas was toegevoegd ;)
valdez - 09 07 04 - 22:07


@zebra: Dat doet me dan deugd. Ik had er een hard hoofd in dat het nog leuk zou zijn en dat ik puur uit sentimentele overwegingen zou gaan naar dat concert. Daarom heb ik het maar geskipt. Misschien best dom :-)
Storm () (link) - 11 07 04 - 10:38