Zomerreces
U heeft het gemerkt, het zomerreces heeft ook hier toegeslagen. Ondertussen zou u een filmpje kunnen gaan kijken, dat doe ik ook.

Huur bijvoorbeeld Thirteen in uw videotheek om de hoek. Wel veel drama voor op een warme zomeravond, en niet echt een bijzonder plot. Maar wel een sterk acterende cast. Met name de jonge Evan Rachel Wood laat bijzonder overtuigend zien hoe moeilijk het kan zijn om een dertienjarig meisje te zijn. Het knappe is dat ze voor haar moeder uitgroeit tot een onuitstaanbaar wicht met foute vrienden, maar als kijker krijgt u toch niet de behoefte om haar een corrigerende tik te verkopen.

American Splendor (klik)

Wilt u toch liever naar de bioscoop? Dan kan ik American Splendor aanraden. Daar is al veel te veel over geschreven de laatste tijd… en dat had u beter niet kunnen lezen. U had gewoon moeten gaan kijken. En dat kan nog. Snel!

En vanaf volgende week zou u naar King Arthur kunnen gaan. Maar dat doet u niet. Want na LotR één, twee en drie en Troy heeft u wel genoeg vechtende mannetjes in voorspelbare plots gezien. En echt beter wordt het er niet op, dat kan ik u wel vertellen. Maar als u het beeld dat u heeft van Guinevere wil laten bijschaven (want u ziet bij die naam toch ook een brave jonkvrouw met een witte jurk en een puntmuts met daaraan een sluier?) door de mooie, strijdlustige en slagvaardige Keira Knightley (what’s in the name), dan moet u vooral wèl gaan kijken.

22 07 04 - 21:52


reageer: